Bill Orcutt + Agnes Hvizdalek

Bill Orcutt.

Bill Orcutts sound er en forening av rå blues, abstrakt improvisasjon og sin egen eksperimentelle gitarstil fra sitt tidligere band Harry Pussy. Man kan høre kjente Southern folk-skalaer mellom Orcutts taggete akustiske uttrykk, som trekker og skyver melodier til uløste fragmenter som til slutt kommer utøylet i brede og tilfredsstillende note-strømmer.

Bill Orcutt er for de fleste best kjent fra Miami-bandet Harry Pussy, et anerkjent støy-outfit fra 90-tallets musikkundergrunn, hvor han var hovedmann sammen med gitarist og vokalist Adris Hoyos. Den ofte voldelige og seksuelt ladede musikken til Harry Pussy er fortsatt vel ansett og svært innflytelsesrik i støy- og støyrock-scener. Orcutts gitarspill var nesten utelukkende atonal, og spilt på en fire-strengs gitar.

Agnes Hvizdalek  (1987) har utviklet et individuelt vokabular av lyder med stemmen som instrument. Arbeidet hennes inkluderer solo-opptredener, live lydinstallasjoner og samarbeid med Harald Fetveit, Kristin Andersen (SPUNK), Norsk Noise Orchestra og mange andre. Hun er ansvarlig for det internasjonale improvisasjons-orkesteret ÖNCZkekvist.

Agnes Hvizdalek. Foto: Harald Fetveit.

Kunsthall Oslo
9. november
20:00

Dørene åpner kl 19:00
150/100 (medlemmer/studenter)

Facebook-event

Sound versus System
6. - 24. november

nyMusikk er en av kuratorene til Kunsthall Oslos høstprogram som utforsker lyd og bilde. 
Filmvisninger inkluderer filmer av Ian Helliwell og UbuWeb archive med et utfyllende liveprogram.

7.11: POING + Feed
9.11: Bill Orcutt
15.11: Kenneth Goldsmith
20.11: Ian Helliwell + Signe Lidén & Jørgen Træen

Filmprogrammet, samt lydinstallasjonen til Signe Lidén går på dagtid, onsdag - fredag kl 11-17 og lørdag - søndag 12-17.

Harry Pussy.