nyMusikk Bodø:

Processing the surroundings

Processing the surroundings, et sammensmeltende konsept med Gyrid Nordal Kaldestad, Kristin Bolstad og Tine Surel Lange - tre norske komponister som jobber med prosessering av akustisk lyd til elektroakustiske lydlandskaper.

Alle tre har sterke solo-setup, men den felles fasinasjonen for prosessering av lyder har ført til samarbeid på kryss og tvers, noe som i dette formatet vil utforskes. Det er tenkt som et konsertsetup med tre “stasjoner” i rommet - én for hver kunstner - der et kontinuerlig lydbilde skapes med flytende overganger av hver kunstner alene og som etterhvert langsomt flyter sammen til et felles lydbilde. Lydbildet vil skapes av alt fra stemme til hjemmebygde instrumenter til objekter fra hverdagen.

Tine Surel Lange. Foto: Dagmara Wojtanowicz.

Tine Surel Lange (f. 1989) er komponist og lydkunstner bosatt i Lofoten som arbeider med den omgivende verden både tematisk og som materiale. Surel Lange undersøker og utfordrer hva musikk og lyd kan uttrykke idag i verk som spenner fra det instrumentale til elektroakustiske til konsert og installasjon. Senest har Surel Lange hatt tre seperate soloutstillinger på Lydgalleriet i Bergen, Galleri Ariblå på Sortland og Villa Borealis i Berlevåg, deltatt med en lydinstallasjon på gruppeutstillingern “Montage is a Heartbeat” i Seoul, Sør-Korea, samt skrevet verket PRESSURE for ensemblet asamisimasa for deres nylige Norges-turne i regi av Ny Musikk. Surel Langes verk og installasjoner har vært presentert på konserter, festivaler og utstillinger i store deler av Europa, Russland, Kanada og Sør-Korea.

Gyrid Nordal Kaldestad (b. 1978) er komponist og improvisatør og jobber med elektroakustisk musikk og lydinstallasjoner. Kaldestad er opptatt av forholdet mellom den rene, akustiske lyden og ulike grader av bearbeiding av denne. Kaldestad vært komponist og musiker på flere danse- og teaterforestillinger i inn- og utland, skrevet verker med selv-byggede elektro akustiske instrumenter for bl.a. Arcitek Percussion og fiolinisten Mira Benjamin, gjort flere lyinstallasjoner og i 2016 utgitt platen “Stille, stille” for sin trio Kaldestad.

Kristin Bolstad (f. 1981) er komponist, sanger og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell og romspesifikk, med sterk inspirasjon eller elementer av improvisasjon. Bruk av klangflater, gjerne repetative og meditative der behandlingen av tid og rom er tålmodig og langstrakt, er et av kjennetegnene ved musikken hennes, likeledes som teatralske og humoristiske element. Bolstad har komponert for utøvere og ensemble som Telemark Kammerorkester (NO), Jane Chapman (UK), Quatuor Bozzini (CA), Mira Benjamin (CA), Ensemble Portmanto (CA), og Duo Hevans (NL/UK), og musikken hennes har blitt framført i Norge og i England, Danmark, Polen, Spania, Canada og USA.

Kristin Bolstad, Gyrid Nordal Kaldestad.

9. juni 2018
Bådin, Bodø
20:00

Billetter kr 200 / 100 for medlemmer. 18-års-grense.

Facebook-event