Borealis X nyMusikk:
Richard Dawson og Oliver Coates

Borealis, Bergens årlige festival for eksperimentell musikk, kommer til Oslo for en eksklusiv festival preview i samarbeid med nyMusikk.

Richard Dawson er en underlig trubadur – sjarmerende og samtidig ilter, med en stemme som stiger opp for å så gå i oppløsning. Tekstene er gjennomsyret av urgammel balladediktning og finmeislete observasjoner av hverdagsligheter, som underbygges av rå og kompromissløse lyder fra den rustne gitaren hans. I 2014 ga han ut Nothing Important, hyllet av den internasjonale musikkpressen, fra Rolling Stone til The Wire. 

Richard Dawson. Foto: Dawid Laskowski.

Oliver Coates er en cellist og vokalist som lager elektronisk musikk hvor det klassiske og eksperimentelle møtes. ”Tenk på Sonic Youth og gitarene deres”, har Coates selv sagt for å forklare sin uvanlige tilnærming og stemmemåter. Soloalbumet Towards the blessed islands som kom i 2013 fikk strålende kritikker av bl.a. The Guardian og the Wire. Coates har samarbeidet med en rekke musikere og komponister, som Jonny Greenwood, Micachu, Britten Sinfonia og Steve Reich.

Oliver Coates.

Blå
9. mars
20:00

Kr 150/100 (medl.)
Billetter kjøpes på billettservice.no.

Borealis, Bergen, 11. – 15. mars 2015. Fullt program på borealisfestival.no.

Facebook-event