Machine Dreams 5. - 8. juni
Cracked Codes

Maia Urstads Soundbarrier. Foto: Gustav Midboe.

Oren Ambarchis kraftfulle hymne til intensiteten i rockemaskinen, Dave Tompkins' kjærlighetsbrev til vocoderen og Maia Urstads elegi for FM støy.

Oren Ambarchi
Knots
Den australske gitaristen Oren Ambarchi presenterer live-versjonen av Knots, høydepunktet fra hans album Audience Of One (Touch, 2012). Ambarchi har jobbet med alt fra Fennesz, Charlemagne Palestine, Thomas Brinkmann, Phill Niblock, Jim O’Rourke, Keiji Haino, SunnO))) med flere. Knots er en kraftfull hymne til intensiteten i rockemaskinen.

Oren Ambarchi (gitar), Joe Talia (trommer), Crys Cole (objekter), James Rushford (leder, strykekvartett) og strykere.

Dave Tompkins
How to Wreck a Nice Beach
I sin bok How To Wreck a Nice Beach (2011) sporer den amerikanske skribenten Dave Tompkins den utrolige historien til vocoderen. Han tar oss med på en reise fra dens oppfinnelse som et stemmegjenkjenningsredskap ved Bell Labs i 1928 til bruken ved nazistenes forskningslaboratorium og Stalin’s GULag, frem til den nyere inkarnasjonen som en effektboks for stemmemodulering.

Maia Urstad
Crackle Stories
Når den tradisjonelle radioteknologien flytter fra analog til DAB, vil en hel verden av lyd gå tapt: Den uvanlige, men samtidig kjente tuning-støyen mellom radiostasjonene. Lydkunstneren Maia Urstads opptreden er en trådløs komposisjon hvor hun skaper en live miks av stemmer og forstyrrende støy fra radioer rundt i verden og sender den til bærbare radioer som holdes av publikum. En elegi for en forsvinnende del av lydspekteret.

DJ Dave Tompkins

Blå Klubb
Inkludert i billettpris
DJ Edvard
DJ Torkildsen Live
Lapalux (Brainfeeder)

Blå
7. juni
20:00

Kr 150 / 100

Billetter

Selges ved inngang, eller på forhånd på billettservice.no, 7-eleven eller Narvesen.

Dave Tompkins. Foto: presse.