Lunsjkonsert:
Michael Duch & Joëlle Léandre

Kontrabassduoen Michael Duch og Joëlle Léandre har sin debut i nyMusikks lokaler torsdag 31 oktober. De to bassistene møttes for første gang under Molde Jazzfestival i 2011 hvor Duch spilte en solokonsert og en konsert med Trondheim Jazzorkester, mens Léandre var gjest med improvkvartetten SPUNK. Etter å ha hørt Duchs soloplate Edges fra 2010 ble de to bedre kjent og planla et duosamarbeid. Musikken vil bli fritt improvisert og kontrabassens klanglige muligheter vil bli utforsket til det fulle.

Michael Duch (foto: May-Irene Aasen) og Joëlle Léandre

Den franske kontrabassisten, improvisatøren og komponisten Joëlle Léandre, er en av de dominerende skikkelsene i den nye europeiske musikk. Hun er opplært i orkestral, så vel som moderne musikk, og har spilt med l'Itineraire, 2e2m og Pierre Boulez' Ensemble Intercontemporain. Joëlle Léandre har også jobbet med Merce Cunningham og John Cage, som har komponert spesielt for henne - det har også Scelsi, Fénelon, Hersant, Lacy, Campana, Jolas, Clementi og ca 40 andre komponister. I tillegg til å jobbet med samtidsmusikk, har Léandre spilt med noen av de store navnene innen jazz og improvisasjon, som Derek Bailey, Anthony Braxton, George Lewis, Evan Parker, Irene Schweizer, William Parker og mange andre.

Michael Francis Duch (1978) er kontrabassist, født og oppvokst i Trondheim. Duch avsluttet sin treårige periode som kunststipendiat ved Institutt for Musikk, NTNU, med disputas 30 oktober 2010. Med prosjektet “Friimprovisasjon – Sjanger og Metode” forsket han på friimprovisasjon og improvisasjonsbasert eksperimentell musikk. Han har vært med på over 30 utgivelser i ulike format, og har spilt solokonserter i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo, Tromsø, Aten og London. Duch spiller bl.a. i trioen Tilbury/Duch/Davies med John Tilbury og Rhodri Davies, i rockebandet Dog & Sky, improkvartetten Lemur med Bjørnar Habbestad, Hild Sofie Tafjord og Lene Grenager og frijazz med trioen En En En med Tor Haugerud og Eirik Hegdal.

nyMusikk
31. oktober
12:00

Gratis