Filmklubb: Images

I høst vil nyMusikk presentere to filmkvelder på Kunstnernes Hus med fokus på filmmusikk.

Den andre filmen som vises er Robert Altmans Images (USA, 1972) og vil bli introdusert av filmjournalist og medieviter Thor Joachim Haga, som sier følgende om komponisten:

- John Williams er en amerikansk kulturinstitusjon i seg selv. Navnet hans gir assosiasjoner til storslåtte eventyrfilmer, Steven Spielberg og neoromantisk orkestermusikk. Mindre kjent er det imidlertid at Williams også har komponert mye moderne kunstmusikk, både utenfor og innenfor filmmediet. I filmsammenheng gjelder dette spesielt samarbeidet med den idiosynkratiske regissøren Robert Altman. Altmans IMAGES (1972) utforsker en kvinnes psykologiske traumer gjennom et tidvis eksperimentelt filmspråk, og Williams speiler hennes sinnstilstand med et av sine mest avantgarde partiturer til dags dato.

Images er en psykologist thriller om en kvinne som går en knivsegg mellom virkelighet og galskap. Et impresjonistiske drama skrevet og regissert av Robert Altman. Karen (Susannah York) er en kvinne som begynner å mistenke at hennes ekteskap med Hugh (René Auberjonois) faller fra hverandre etter å ha mottatt en mystisk telefon fra en venn som forteller henne at Hugh har hatt en affære.

Kurator for nyMusikk sitt filmprogram er filmkomponisten Henrik Skram.

Kunstnernes Hus
10. november
19:00