Filmklubb: Shutter Island

I den andre sesongen på rad vil nyMusikk bidra til filmklubben på Kunstnernes Hus i form av to kvelder med fokus på filmmusikk.

nyMusikk presenterer Shutter Island (2010) av Martin Scorsese i årets første filmvisning, med innledning ved filmkomponist Henrik Skram:

"Martin Scorseses psykologiske thriller med Leonardo DiCaprio i hovedrollen har ikke noe original filmmusikk; all musikken i filmen er hentet fra det 20. århundrets repertoire av moderne klassisk musikk. Det er et mesterlig arbeid som er gjort i både utvalget av musikken og bruken av den i filmen. Musiker og komponist Robbie Robertson var music supervisor i denne produksjonen og valgte ut all musikken. Vi hører blant annet Penderecki, Cage, Schnittke, Adams, Ligeti og Feldman for å nevne noen av komponistene.

Ved å bruke eksisterende musikk som filmmusikk, har Martin Scorsese og Robbie Robertson stått overfor utfordringen av å måtte, for det meste, la musikken diktere klippen. På den måten står musikken i SHUTTER ISLAND særlig sentralt."

Henrik Skram har kuratert nyMusikks filmserie og er utdannet filmkomponist med bakgrunn innen klassisk komposisjon. Skram har skrevet musikk til teater, scenekunst, kortfilm, spillefilm og reklame og er for tiden aktuell med filmmusikken til Amnesia (2014, regi Nini Bull Robsahm).

Man er velkommen til å ta et glass med inn i salen. Visningen er gratis.

_ _ _

Husets Filmklubb har visninger hver søndag kveld, der Kunstnernes Hus inviterer ulike fagfelt og fagfolk til å velge film.

Denne vinteren har vi invitert tidsskriftet Vagant, nyMusikk og filmbladet WUXIA til å presentere film, i tillegg til vårt eget utvalg. Det blir med andre ord fire filmer viet litteratur, fire med fokus på musikk, fire filmer som er kunst og fire filmer om kunstnere valgt av kunstnere.

Kunstnernes Hus
19. januar
19:00

Gratis