Filmklubb: The Conversation

I den andre sesongen på rad vil nyMusikk bidra til filmklubben på Kunstnernes Hus i form av to kvelder med fokus på filmmusikk. 2. februar vises den psykologiske thrilleren The Conversation (1974) regissert av Francis Ford Coppola. Filmmusikken er komponert av David Shire, mens Walter Murch står for lyddesign.

Gene Hackman in The Conversation.

Francis Ford Coppolas psykologiske thriller fra 1974 med Gene Hackman i hovedrollen er alle lydnerders favorittfilm; Harry Caul (Hackman) jobber som overvåkingsekspert og i filmens berømte åpningssekvens ser vi Harry og hans lille team gjøre avstandsopptak av en samtale på Union Square i San Francisco, det er en umilig oppgave, men Harry Caul er den aller beste. Han er også sykelig opptatt av sin egen privatsone. En motsetningsfull mann som blir fulgt av David Shire enkle men etterhvert komplekse musikk.

David Shires musikk er basert rundt et enkelt pianotema som forvandler seg dramatisk gjennom filmen, nærmest umerkelig havner vi et fremmed lydunivers. Dette er også takket være lyddesigner og filmklipper Walter Murch. Kanskje den mest respekterte i bransjen, og som jobbet på alle de store filmene til Coppola.

Henrik Skram har kuratert nyMusikks filmserie og er utdannet filmkomponist med bakgrunn innen klassisk komposisjon. Skram har skrevet musikk til teater, scenekunst, kortfilm, spillefilm og reklame og er for tiden aktuell med filmmusikken til "Amnesia" (2014, regi Nini Bull Robsahm).

Kunstnernes Hus
2. februar
19:00

Gratis