Machine Dreams 5. - 8. juni
Guitar Machine

Tou Tower/Guitar Machine på Tou Scene i Stavanger. Foto: Helle Navratil.

Nils Henrik Asheim og Alf Terje Hana har komponert et stykke for en 'maskin' satt sammen av 50 gitarister mellom 13 og 19 år. Med svevende droner og pulserende rytmer danner komponentene, eller utøverne, en individuell funksjon i det store ensemblet, og bygger opp mot et uventet resultat. Guitar Machine er en gratiskonsert fremført i den midlertidig arkitektoniske konstruksjonen Transformer, som kan sees som en maskin for forandring og omdefinering av det offentlige rom.

Nils Henrik Asheim er komponist og utøver. Hans arbeider innbefatter sceniske, vokale, orkestrale og instrumentelle verk samt installasjoner. Som utøver er Asheim mest kjent for innovative orgelimprovisasjoner. Han er dobbel Spellemannsprisvinner. Alf Terje Hana er komponist og gitarist. Inspirert av malerkunst og storslått natur, blander han gitarlyder med elektronikk i gruppene Wasaband, Timebeat og Athana. Han har samarbeidet med Sidsel Endresen, Eivind Aarset, Mungolian Jetset, Stavanger Symfoniorkester og den tidligere trommisen i The Police, Stewart Copeland. 

Transformer springer ut fra Rom for Kunst og Arkitektur, Vigdis Storsveen, Rintala Eggertson Architects. I 2011 vant de Norsk Kulturråds idékonkurranse ”Kunstarena for unge” med et prosjekt som skal transformere ubrukte offentlige rom i Oslo til positive arenaer for unge.

Transformer
5. juni
18:00

Ullevålsveien 75
Gratis

Alf Terje Hana. Foto: Kristofer Ryde