Høstprogram 2014

8. august
Jenny Hval
Lyden av Oslo. En audiovisuell lydcollage. I samarbeid med Øyafestivalen.

29. august
Lonnie Holley + NOSO
Kunstfestivalen SALT og en arktisk sandstrand er rammen for en konsertopplevelse med bl.a. soulsangeren Lonnie Holley fra sørstatene og verk av Scelsi og Mantovani fremført av musikere fra Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. På åpningskvelden presenteres også kunstneren Yang Fudong + DJ Are Mokkelbost. I samarbeid med SALT.

12. september
Lunsjkonsert: Bohman Brothers + Vilde&Inga
Lydpoesi og improvisasjon i fluxus-ånd, samt strykerduo med fersk plate på ECM. I samarbeid med Ultima og Blow Out.

15. september
Lunsjkonsert: Ole Martin Huser-Olsen
Solo klassisk gitar med nye stykker av Simon Steen-Andersen, Charlotte Piene, Dagfinn Koch, Martin Rane Bauck og Rainer Rubbert. I samarbeid med Ultima.

20. september
Karin Krog og John Surman
Karin Krog er først og fremst kjent som jazzsanger, men har også sterke røtter i samtidsmusikk og avantgarde. Hun avslutter Ultimafestivalen i duo med den legendariske saksofonisten John Surman. Med Ben Frost, TCF og Jeppe Just Instituttet.

11. oktober
nyMusikk Kids
iPad-workshop for barn 6 - 12 år med Guttorm Andreasen og Syed Zubair Ali, utøver av tradisjonell nord-indisk musikk. Påmelding til nymusikk@nymusikk.no.

15. oktober
Michael Gordon: Timber
Den nye konstellasjonen Nu Nordic Percussion fremfører det pulserende og drivende stykket Timber for seks planker av New York-minimalisten Michael Gordon.

18. - 19. oktober
Mississippi Records
Film og foredrag med Eric Isaacson om Mississippi Records, en label som spesialiserer seg på reutgivelser av amerikansk folkemusikk. Konsert med Marisa Anderson og Dragging An Ox Through Water (18. oktober). Cellist Lori Goldston live til La Passion de Jeanne d'Arc (1928) (19. oktober). I samarbeid med Konsertserien Vinduet.

6. november
Sofia Jernberg
Soloimprovisasjon i anledning åpningen av Sofie Berntsen og Karl Holmqvists utstilling Rameaus nevøer på Museet for samtidskunst. I samarbeid med Museet for samtidskunst.

5. desember
Tanja Orning inviterer
En konsertkveld der kjente samtidsmusikkutøvere presenterer sitt forhold til partitur, fremføring og utøverkunst. Med Håkon Stene og Sofia Jernberg.