nyMusikk Innlandet presenterer:

nyMusikk 80 år:
Putekonsert med Arnt Håkon Ånesen

nyMusikk Innlandet fortsetter med dette jubileumshelgen hvor nyMusikks 80 år som landsorganisasjon i den nye musikkens tjeneste markeres.

PROGRAM
Putekonsert: Arnt Håkon Ånesen: Digital Mixtape 1.0 (2017).

Kom som du er, og ta gjerne med pute og pledd. Skru av mobilen, slapp av, lytt, vær av og på. Alkoholfrie forfriskninger i baren

Arnt Håkon Ånesen (1977 - ) er en komponist som jobber med både samtidsmusikk, populærmusikk og synteser av disse, samt andre kunstarter og som sanger. Han har master i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole. Mange ensembler og musikere har bestilt musikk av ham og han har blitt fremført i blant annet Canada, Australia, Japan, Russland og flere steder i Europa. Hans hovedfokus de siste årene har vært onlinecomposer.org der han viser en kunstnerisk prosess over et tidsspenn fulgt av et utenommusikalsk tabu, foreløpig ”Implosiv homofil kjærlighet”, ”Mental helse”, ”Utroskap” og ”Å la sin egen kjærlighetsforståelse dø”. Senere vil blant annet ”Døden” og ”Familieliv” tematiseres. Prosjektet er inndelt i sesonger. Han kaller det et multi(sosiale)medieshow, da alt publiseres i sosiale medier i det det kunstneriske skapes. Dette har fått forholdsvis mye omtale i medier og på radio, og besøkstallene på nettsiden har økt raskt. Reponsen har vært veldig delt; fra hyllest for å ta opp viktige tema, til trusler.

Basert på Statens Kunstnerstipend, Fond for Lyd og Bilde, Komponistenes Vederlagsfond, NOPA, Komponistforeningen og Tekstforfatterfondet, har han siden 2013 produsert mange poplåter. ”Digital Mixtape 1.0” er en symfoni basert på disse, der låtene omhandler hverandre, flettes sammen og blir et hele. Mixtaper, eller kassetter var det man pleide mikse låter på som man gav til en man var forelsket i på 80-tallet. Man tok opp låter fra radioen eller kopierte fra andre kassetter, og gav disse som en delvis skjult kjærlighetserklæring. Også ”Digital Mixtape 1.0” er dette på en mer raffinert, men likevel delvis skjult måte.

Forestillingen er tidligere DJ-et ved festivalene Hvitsten Salong, ”Bakgårdssalong på Vålerenga” og under Oslo Pride på Youngstorget ved åpningen av Pride Art. Symfonien er ca 50 minutter lang og fremføres live i Ableton Live på ulike pads basert på et forhåndsprogrammert lydmateriale.

15. september 2018
Gjøvik Arbeidersamfund
14:30

Fri entré
Dørene åpner 14:00

Facebook-event