nyMusikk Innlandet presenterer:

nyMusikk 80 år:
Pauline Hall: Apotekerdatter og Ny Musikk-general

nyMusikk Innlandet avslutter med dette jubileumshelgen hvor nyMusikks 80 år som landsorganisasjon i den nye musikkens tjeneste markeres.

PROGRAM:
Pauline Hall: Apotekerdatter og Ny Musikk-general, ved musikkforsker Astrid Kvalbein og pianist Kristin Brynjulvsrud.

I konsertkåseriet Pauline Hall – Ny Musikk-generalen vil Astrid Kvalbein (sang) og Kristin Brynjulvsrud (piano) ta turen tilbake til september 1938, da den norske seksjonen av International Society for Contemporary Music (ISCM) ble stiftet på hotel Continental i Oslo. Hvorfor tok Hall initiativet til å stifte Ny Musikk? Hvordan bidro arbeidet i organisasjonen til hennes karriere? Hva slags yrkesliv hadde hun i 1938, hvor kom hun fra – og hva har blitt stående som viktig siden? Bli bedre kjent med apotekerdattera fra Hamar, komponisten, kritikeren, kosmopolitten - og pioneren for ny musikk. 

Astrid Kvalbein er musikkforsker, frilans sanger og skribent, utdannet ved Norges musikkhøgskole (NMH), der hun i 2013 disputerte på avhandlingen Musikalsk modernisering. Pauline Hall (1890-1969) som komponist, teatermenneske og Ny Musikk-leiar. Kvalbein har også forsket på Fartein Valen og Ultimafestivalen For tiden er hun leder for et historieprosjekt fram mot musikkhøgskolens 50-årsjubileum i 2023, og skriver på en biografi om Pauline Hall. 

Kristin Brynjulvsrud er utdannet pianist fra Norges musikkhøgskole, og arbeider som frilans musiker, dirigent og arrangør. Hun har bred erfaring fra ulike sjangre og er en mye brukt akkompagnatør og solist, blant annet hos amatørkorps og orkestre i Mjøsdistriktet. Brynjulvsrud jobber også som pianolærer ved kulturskolen i Lørenskog.

16. september 2018
Festivitetsteatret, Hamar
18:00

Røhnesalen

Inngang: kr 80, kontant eller VIPPS #534805
Dørene åpner 17:30

Facebook-event