nyMusikk Kristiansand presenterer:

Sigurd Hole

Solokonsert med kontrabassist Sigurd Hole, som albumdebiterte i fjor til gode kritikker fra bl.a. The New York Times og AllAboutJazz.

Sigurd Hole har vært en av de travleste bassistene på den norske jazzscenen det siste 10-året. I 2018 debuterte med to utgivelser i eget navn: trioalbumet «Encounters» med Jarle Vespestad og Håkon Aase, og solo kontrabassalbumet «Elvesang».

Musikken på «Elvesang» utforsker kontrabassens solistiske stemme influert av blant annet moderne improvisasjonsmusikk og både norsk og japansk tradisjonsmusikk. Albumet er også en stillferdig hyllest av naturen. I et forsøk på å male mer eller mindre abstrakte, lydlige bilder av ulike hendelser og situasjoner i naturen ønsker Sigurd å inspirere til refleksjon rundt vår egen rolle som del av en større helhet - en helhet som vi mer enn noen gang må søke å møte med respekt og kjærlighet i måten vi velger å leve våre liv på. Med utgangspunkt i et dikt av Rumi oppfordrer Sigurd i albumets linear notes oss til å ta oss tid til å virkelig lytte, ikke bare til musikk, men til hverandre, til naturen - og til oss selv:

All day and night, music,
a quiet, bright
reedsong. If it
fades, we fade.

- Rumi (oversatt av Coleman Barks)

«Elvesang» mottok strålende anmeldelser verden rundt, deriblant i The New York Times. Allaboutjazz.com´s anmelder John Kelman beskrev «Elvesang» som «an album of profound beauty» og inkluderte plata på sin Best of 2018 - liste (i selskap med blant andre størrelser som Bill Frisell, Jakob Bro og King Crimson), og det amerikanske magasinet The New York City Jazz Record listet «Elvesang» under TOP 5 Best Solo Recordings of 2018.

«Låtene er vakre, sansen for timing og dramatikk stor - og spillet hans, med lasersikteintonasjon og slørskyer av overtoner, er overdådig.» Jazznytt
 

10. april 2019
Teateret, Kristiansand
20:00

Billetter: kr 100/50 (medlemmer nyMusikk)
Kjøp billetter her.

Facebook-event