Utstillingsåpning Rickhard/Melgaard på Henie Onstad:

Broken Reel 1

Ane Marthe Sørlien Holen og Kristine Tjøgersen fremfører Lene Grenagers stykke Broken Reel 1 (2010) under åpningen av Rickhard/Melgaard-utstillingen på Henie Onstad. Stykket ble opprinnelig skrevet til Håkon Stene, med støtte av Norsk Kulturråd.

Bjarne Melgaard Untitled (Ghost Ship), 2000. Oil on canvas. 200 x 190 cm. Foto: Øystein Thorvaldsen

Lene Grenager er komponist og cellist og har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole. Hun har hatt bestillinger fra bl.a. Cikada, Oslo Filharmonien, Trondheim symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, Huddersfield CMF og Affinis ensemble. Hun har hatt portrettkonserter på Ultima-festivalen, Borealis festivalen og Ilios. Grenager er opptatt av at musikernes egne stemmer og valg skal prege verkene hennes samtidig som verkets kjerne er klart definert fra hennes hånd. Dette har ført til stor variasjon i notasjonsteknikker og detaljrikdom i de forskjellige partiturene. Hun turnerer ekstensivt i hele verden med improvisasjonsgruppene SPUNK, Lemur og i duo med Sofia Jernberg. Grenager har blitt tildelt 5-årig arbeidstipend (2009-2013) fra Statens Kunstnerstipend og har tidligere fått bl.a. et 3-årig arbeidstipend for yngre kunstnere i (2002-2004). I 2002 mottok hun de unges Lindemanpris.

Lene Grenager. Foto: Gjertrud Pedersen.

Ane Marthe Sørlien Holen er perkusjonist med hovedfokus på samtidsmusikk. Hun er fast medlem av slagverktrioen Pinquins og engasjeres regelmessig av andre norske ensemble. I 2014 mottok hun Spellemannpris for plata The Forester sammen med Susanna & Ensemble neoN.

Ane Marthe Sørlien Holen.

Kristine Tjøgersen er fast klarinettist i ensemble neoN, asamisimasa, Polygon og WeDoMagic, og har samarbeidet med mange norske og utenlandske komponister. Hun har mastergrad fra NMH, i sine studier spesialiserte hun seg på samtidsmusikk og nye teknikker for klarinett. 

Kristine Tjøgersen.

Henie Onstad Kunstsenter
26. februar
19:30

Gratis

I samarbeid med Henie Onstad.

Facebook-event.

På utstillingens avslutning, 10. mai, vil Ensemble Zwischentöne fremføre et nytt verk av Lene Grenager.