Linder Sterling
Costumes, Textiles, Music

Den britiske kunstneren og musikeren Linder Sterling er trolig best kjent for coveret hun designet til "Orgasm Addict" av Buzzcocks (1977), som viser en naken kvinne med et strykejern til hode og flirende munner i stedet for brystvorter. Foto-montasjene, som nå har blitt Sterlings varemerke, kombinerer bilder fra pornoblader med bilder fra dameblader og skaper et sterkt feministisk standpunkt. Hun var en velkjent figur i Manchesters punkscene på 1970-tallet, både som kunstner og som grunnleggeren av og sangeren i post-punk gruppen Ludus (hvor hun en gang opptrådte i en kjøttkjole før Lady Gaga kunne si "ga-ga"). Hennes siste retrospektive soloutstilling på Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris viste en artist på toppen av sin karriere, og på toppen av sin kreativitet. I det siste året har Linder hatt  resident på Tate St Ives og The Hepworth Wakefield museum. Sterling er en nær venn og samarbeidspartner av Morrissey.

På dette arrangementet vil Linder snakke med nyMusikks kunstneriske leder, Anne Hilde Neset, om forholdet kostymer har til lyd og musikk i hennes visuelle og performative kunst. Diskusjonen vil bli illustrert med lyd og filmklipp.

Dette følges av en Live Jukebox med Rob Young - et lyd-illustrert foredrag om tilknytningen mellom tekstiler, kostymer og idéer om lyd og performance.

Rob Young er forfatter. Hans bøker inkluderer Electric Eden: Unearthing Britain's Visionary Music (Faber and Faber)Undercurrents: The Hidden Wiring of Modern Music (Continuum 2002), og et utvalg av nylig bestilte tekster om et legendarisk musikalsk geni, No Regrets: Writings On Scott Walker (Orion 2012). Young er 'contributing editor' av The Wire og skriver regelmessig for mange publikasjoner, inkludert Sight & Sound, The Guardian og Frieze.

OCA
12. desember
19:00

Arrangementen er en del av OCAs foredragsprogram Fashion: the Fall of an Industry som analyserer en periode i Norge på 1970-tallet som hadde en nedgang i tekstilindustrien.