Blow Out! og nyMusikk presenterer:

Lunsjkonsert:
Thomas Lehn/Kjell Bjørgeengen + 
Silje Aker Johnsen

Thomas Lehn. Foto: Margareta Sommer.

Thomas Lehn og Kjell Bjørgeengen traff hverandre når sistnevnte ble invitert til å lage video til MIMEO (Music In Movement Electronic Orchestra). Bjørgeengen/Lehn hadde sin første duo-opptreden på Molde Jazzfestival i 2012.

I løpet av de siste par årene har de arbeidet med å utvikle et interface mellom lyd og bilde av unik karakter. Bjørgeengen kan hente ut samtlige signaler fra Lehn's Synthi A synthesizer og bygge dette inn i sitt lydgenererte videoutrykk. På lignende vis kan Bjørgeengen's signaler intervenere hos Lehn. Resultatet er er en motsigelsesfull enhet hvor den enkelte må gi opp sin egen sikkerhet og forholde seg direkte til det den andre gjør.

Thomas Lehn er en tyskfødt pianist og synthesizer-spiller. Lehn har siden tidlig på 1980-tallet jobbet som utøver, komponist og improvisatør av samtidsmusikk. Hans individuelle stil av musikalske uttrykk er forankret i erfaringen fra et bredt spekter av musikalske felt.

Kjell Bjørgeengen er en norsk kunstner som jobber med skulptur, video og installasjoner. Innen bruk av video i installasjoner har han vært en pioner i Norge. Han har også opparbeidet seg en betydelig internasjonal posisjon.

Silje Aker Johnsen. Foto: Andreas Ulvo.

Silje Aker Johnsen (sopran) har et stort fokus på samtidsmusikk, performance, scenekunst i sitt virke,samt et variert klassisk koloraturrepertoar. Hun er utdannet ved Griegakademiet i Bergen, Universität der Künste, Berlin og Norges Musikkhøgskole. Hun har gjestet mange festivaler som solist, blant annet Ultima Contemporary Music Festival, Festspillene i Bergen, Huddersfield Contemporary Music Festiva

Johnsen vil fremføre følgende stykker på lunskonserten:

Tyler Futrell: For Silje (2013)
Lasse Thoresen: Fra Helligkvad - Skap i meg et rent hjerte (1988/1997)

nyMusikk
28. januar
12:00

Gratis.
Adresse: Platous gate 18, Oslo.