Machine Dreams 5. - 8. juni
Symposium

Jonny Trunk.

En internasjonal samling av foredragsholdere som presenterer et bredt spekter av samtidsmusikk, lydkunst, teknologi og maskineri.

Aura Satz
Hedy Lamarr & Daphne Oram
Den London-baserte artisten Aura Satz utforsker det komplekse grensesnittet mellom mennesker og maskiner i sitt multimediale arbeid. Satz vil snakke om to kvinnelige pionerer innenfor elektronisk musikk. I tillegg til å være en kjent skuespillerinne i Hollywood, var Hedy Lamarr en matematiker som var med på oppfinnelsen av 'frequency hopping' (en metode for overføring av radiosignaler), sammen med avantgarde-komponisten George Antheil. Daphne Oram var britisk komponist, musiker og medgrunnlegger av BBC Radiophonic Workshop. Senere utviklet hun Oramics, en bemerkelsesverdig maskin som å genererer og bearbeider elektronisk lyd.

Peter Zinovieff
VC3
Peter Zinovieff er en britisk komponist og elektronikalegende. På slutten av 60-tallet bygde han EMS-studioet i kjelleren sin, og produserte synthesizere som den kjente VC3 (brukt av Pink Floyd, Kraftwerk, David Bowie, m.fl.). Dette er en unik mulighet til å høre om EMS sine glansdager og få møte en legende innenfor elektronisk musikk og komposisjon.

Jonny Trunk
BBC Radiophonic Workshop
Jonny Trunk er en britisk skribent, DJ, musiker og entreprenør. Han driver plateselskapet Trunk Records som spesialiserer seg på reutgivelser av obskur TV- og filmmusikk, bibliotekmusikk, gamle reklamejingler, kunst, sexploitation og sonisk kitsch. Trunk vil introdusere BBC Radiophonic Workshop, en egen avdeling i BBC grunnlagt på slutten av 50-tallet, som fungerte som et hemmelig laboratorium for avantgarde-lyder.  

David Toop
Machines of Time
David Toop er en britisk komponist, musikkskribent og kurator. Han har skrevet bøkene Ocean of Sound, Haunted Weather og Sinister Resonance. I “Machines of Time: Incense-Clock(s)-Time-FLATtime-improvisation (discursive thoughts on marking the non-space of hearing)”, presenterer han en anti-forelesning med lyd, bilde og performance, som inkluderer bruken av selvspillende instrumenter i musikk og lydkunst gjennom tidene.  

Frode Weium
Material Culture and Electronic Sound
Frode Weium er kurator ved Norsk Teknisk Museum i Oslo. Han presenterer et foredrag med utgangspunkt i sin nye bok, Material Culture and Electronic Sound (redigert sammen med Tim Boon fra Science Museum i London), med tekster som utforsker teknologiske nyvinninger og deres effekt på musikk.

Kunstnernes Hus
7. juni
10:00 – 15:00

Kr 50

Billetter

Selges ved inngang (OBS! Bare kontant betaling i døren), eller på forhånd på billettservice.no, 7-eleven eller Narvesen.

Learn about Hedy Lamarr and her invention of frequency hopping from Aura Satz.
Daphne Oram from BBC Radiophonic Workshop, will be a core part of the talks of Jonny Trunk and Aura Satz. Foto: Daphne Oram Trust.
Peter Zinovieff.