Masterclass:
Hvordan skrive om musikk?

Er det å skrive om musikk som å danse til arkitektur? Denne berømte påstanden handler om umuligheten av å formidle lyder med ord. Likevel kan det være like opplevelsesrikt å lese om musikk som å høre på den, hvis teksten er god nok. Vi lever i en gullalder innen publisering av musikkbøker internasjonalt og internettet har nå i lang tid vært katalysator for en intens diskurs rundt musikk.

Har du ambisjoner om å utrykke deg bedre om musikk på trykk? Det engelske musikkmagasinet The Wire og nyMusikk presenterer en eksklusiv masterclass i musikkjournalistikk i forbindelse med Off The Page-festivalen. Dagen gir en praktisk og faglig inngang til hvordan skrive om musikk og blir undervist av tre redaktører fra The Wire.

Temaer som blir behandlet er

- Hvordan skrive plate- og konsertanmeldelser som glitrer på trykk? Musikkredaktørens perspektiv.
- Hvordan skrive om musikk med en autoritet og stil som fanger leseren, samt vanlige feil, og hvordan unngå dem.
- Hvordan redigere eget arbeid, og tips til pitch.
- Få kunnskap om ulike intervjuteknikker med utgangspunkt i vanskelige intervju-situasjoner (”The Lou Reed scenario” for eksempel).
- Hvordan begynner du en tekst? Hvor avslutter du? Vi ser på ulike innganger til hvordan man skriver historiske tekster om musikk og strategier for research i arbeid med større prosjekter. 

Ledes av:

Derek Walmsley: Ansvarlig redaktør i The Wire og bidragsyter til bladet siden 2004. Han skriver også for The Quietus og Resident Advisor.

Jennifer Lucy Allan: Online-redaktør i The Wire, og driver labelet Arc Light Editions. Hun har også skrevet for The Guardian og Wired.

Rob Young: Tidligere redaktør i The Wire og forfatter bl.a av boka Electric Eden: Unearthing Britain’s Visionary Music. Redaktør i Jazznytt. Skriver også for The Guardian, Artforum, Morgenbladet m.fl.

Kurset holdes på engelsk. Påmelding til nymusikk@nymusikk.no. NB: Få plasser! 

Kunstnernes Hus
23. januar
11:00 - 16:00

Kr 350 / 250 (stud.medl.)

Påmelding: nymusikk@nymusikk.no
NB: Få plasser!