nyMusikk Nordland presenterer:

Meri Nikula: Talking Nymphs

nyMusikk Nordland ser fram til å presentere en stedsspesifik performance av finske Meri Nikula. 

Vi inviterer dere med ut i den vakre Lofot-naturen for å oppdage / reoppdage en fantastisk plass. På fylkesvei 807 mot Nusfjord får vi møte Meri og hennes stemme i kontakt med den mektige fjellformasjonen, som blir hennes bakteppe.

Meri Nikula.

TALKING NYMPHS
Performance med ekko.

En kvinnelig stemme multiplisert i det enorme landskapet som returnerer stemmene. Et abstrakt ritual for å ære det naturlige ekkos skjønnhet. En konsert og en dansebønn.

...

Et fasinerende nytt vitenskapsområde som jeg nylig har hørt om er: akustisk arkeologi. En del av studiet er akustikken til hellige steder. Ofte er det et spesiellt akustisk fenomen som kan bli funnet, for eksempel et veldig spesielt ekko, knyttet til steder der kunst er skapt og ritualer praktisert. Steder der man kunne finne helleristninger kunne for eksempel vært valgt blant annet på grunn av deres akustiske miljø. Det er sannsynlig at ekkoet ble vurdert å være skapt av ånder eller guder, som kanskje favoriserte akkurat dette stedet.

På veien til Nusfjord er det et vakkert sted med ekstraordinært ekko. Har noen prøvd å koble seg til åndeverdenen her, på et tidspunkt i historien, for å få ekkoet til å svare? Kan det være noen ånder som kunne bli snakket med? Ville de likt å synge og danse også?

Meri Nikula. Foto: Dagmara Wojtanowicz.

27. januar 2018
Nær Nusfjord, Flakstadøya

Kr 100 / 50 (medlemmer nyMusikk)

I svingen bed Storvatnet, på fylkesvei 807 mellom E10 og Nusfjord
Link til kart

Facebook-event