Ole-Henrik Moe og Kari Rønnekleiv presenterer: Jono El Grande, Sofia Jernberg, Torgeir Vassvik m.fl.

Moe og Rønnekleiv. Foto: presse.

'Clear Spot', en tittel lånt fra Captain Beefheart, er navnet på nyMusikks splitter nye konsertserie hvor vi inviterer aktører inn for å kuratere lyd i vår egen stue. Historiens første Clear Spot-program er lagt av komponist- og fiolinduo Ole-Henrik Moe og Kari Rønnekleiv.

Lunsjkonsert

Vital Requiem består av Jono El Grande, Stefan Ibsen Zlatanos, Kari Rønnekleiv og Ole-Henrik Moe.

Jono El Grande er avant-garde-komponist, gitarist og dirigent, kjent for sine dada-inspirerte performance-opptredener. I 2007 var El Grande festivalkomponist for nyMusikk-festivalen Happy Days.

Stefan Ibsen Zlatanos er en ung, norsk pianist basert i Oslo. 

Vital Requiem vil torsdag 18. april fremføre en improvisert bearbeiding av Jono El Grandes komposisjoner på blokkfløyte, mezzo sopran, lekepiano, sag, el-gitar, fiolin og bratsj.

Kveldskonsert

Joik, samiske trommer, sibersk strupesang, islandsk fele og fiolin er alle elementer i Global Fever Trio som tar musikkformer fra urbefolkningen i polområdene som utgangspunkt for deres unike lyd-uttrykk. Med Torgeir Vassvik, Ole-Henrik Moe og Kari Rønnekleiv.

Rønnekleiv og Moe har for anledningen satt sammen et eksklusivt ensemble bestående av Sofia Jernberg, Espen Reinertsen, Eivind Lønning og Martin Taxt som rister liv i Rønnekleiv og Moes zither og e-bow-droner. I ordene til LaMonte Young: "draw a straight line and follow it".

Velkommen!

Om kuratorene

Kari Rønnekleiv (1972) studerte ved Trondheim Musikkonservatorium og Royal College of Music i London. Hun var initiativtaker til kammerorkesteret TrondheimSolistene, der hun spilte i mange år. De siste årene har hun fokusert på arbeid med flere solo-prosjekter, og samarbeider tett med ulike komponister. I 2007 mottok hun Spellemannsprisen for beste album i samtidsmusikk-klassen, der hun fremførte musikk komponert av Ole-Henrik Moe. Siden da har hun gitt solokonserter på festivaler som Wien Modern, Zürich Tage für neue Musik, Bremen Tage für neue Musik og Ultimafestivalen i Oslo. - SOFA

Ole-Henrik Moe (1966) er en komponist og musiker av ekstraordinært talent og originalitet, som aldri har virkelig funnet sin plass innenfor de ulike musikkscener i Oslo og Norge. Han har studert fiolin og komposisjon i Oslo, samt komposisjon i Paris, der et år med Iannis Xenakis på Sorbonne var av største betydning for ham. Han mottok Arne Nordheims Komponistpris i 2006 og gav ut den kritikerroste "Vent, Litt, Lenger" med Arditti Quartet i 2008. Han deltar på flere innspillinger med den norske bandet Motorpsycho. - SOFA

Clear Spot:

Clear Spot er en ny konsertserie hvor vi gir en sentral norsk komponist eller lydkunstner frie tøyler til å kuratere en nyMusikk-kveld. 

nyMusikk
18. april

Lunsjkonsert
kl 12:00
Gratis

Kveldskonsert
kl 20:00
kr 50/100