Møt komponisten:
Joanna Bailie

nyMusikks konsertserie Møt komponisten har eksistert av og på i omtrent 50 år. Våren 2017 revitaliseres den på nytt i et intimformat.

Joanna Bailie.

I mars får vi besøk av den nyskapende engelske komponisten og lydkunstneren Joanna Bailie. Hun jobber primært med feltopptak og akustiske instrumenter og er basert i Berlin. Denne kvelden byr hun på sine refleksjoner rundt opptak og lydlandskap, og om nostalgi, minne og møtepunkter mellom lyd og det visuelle. 

Cellist Tanja Orning vil fremføre Bailies stykke Trains for cello og tape.

Joanna Bailie (f. 1973, London) studerte komposisjon med Richard Barrett, elektronisk musikk på Koninklijk Conservatorium i Nederland og vant i 1999 et stipend for å studere ved Columbia University.

Hennes seneste arbeid omfatter kammermusikk og installasjon, og er preget av bruk av feltopptak sammen med akustiske instrumenter. Hun er også interessert i samspillet mellom lyd og det visuelle som man kan se i hennes arbeider for camera obscura som inkluderer installasjonen The place you can see and hear og musikk-teaterstykket Analogue. Sammen med komponisten Matthew Shlomowitz er Joanna grunnlegger og kunstnerisk leder for Ensemble Plus-Minus.

Musikken hennes har blitt oppført av grupper som Ensemble Musikfabrik, London Sinfonietta, BBC Scottish Symphony Orchestra og Ives Ensemble. Hennes verk har litt fremført på bl.a. Veneziabiennalen, Huddersfield, SPOR-festivalen, Darmstadt, Borealis og Ultima.

Tanja Orning er en profilert utøver av samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Etter studier i Oslo, i London med Willian Pleeth og i USA med Janos Starker (som Fulbrightstipendiat), jobbet hun som alt. solocellist i Stavanger Symfoniorkester i 5 år da hun valgte å forlate orkesterlivet for å kunne realisere sine egne prosjekter innenfor et vidt spekter av uttrykk. Hun spiller bl.a.med gruppene asimisimasa, BOA og Dr.Ox i tillegg til solo-prosjektet Cellotronics. 

Tanja Orning.

Historien til Møt komponisten
Møt komponisten ble startet på slutten av 60-tallet av daværende Ny Musikk-formann Kjell Skyllstad og var en konsertserie som ble arrangert regelmessig i Oslo, på steder som Club 7, Munchmuseet og ABC-teatret, men også på arenaer som Henie Onstad Kunstsenter og Kongsberg Jazzfestival.

Av komponister som deltok i løpet av de første årene finner vi bl.a. Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim, György Ligeti, Finn Mortensen, Kåre Kolberg og Lasse Thoresen

nyMusikk
29. mars
Kl. 20:00

Kr 150 / kr 100 (studenter) / gratis for medlemmer
Dørene åpner kl. 19:30

Facebook-event