Møt komponisten:
Klaus Lang

nyMusikks konsertserie Møt komponisten har eksistert av og på i omtrent 50 år. Våren 2017 revitaliseres den på nytt i et intimformat.

Vi starter med den unike østerrikske komponisten, konsertorganisten og improvisasjonsmusikeren Klaus Lang. Lang skal snakke om tidligmusikk og John Cage, to av hans største inspirasjonskilder, og vi får en eksklusiv konsert av Lang på Fender Rhodes med fiolinisten Annelie Gahl. Noen av stykkene ble gitt ut på platen Melodies and Harmonies på Col Legno for noen år tilbake og som har fått mye oppmerksomhet, men disse stykkene blir svært sjeldent fremført. 

Klaus Lang. Foto: Henrik Beck.

Klaus Lang (f. 1971) er en østerriksk komponist, konsertorganist og improvisasjonsmusiker. Hos Lang er musikken fri og løsrevet fra alt ikke-musikalsk innhold som følelser, filosofi, religiøst tankegods og politisk propaganda, ideer som opprinnelig springer ut av komponister som John Cage og Alvin Lucier. Han utforsker lyd akustisk, og lar lyden utfolde seg som et temporært fenomen. Lang har komponert flere kammer- og droneverk, bl.a. The Book Of Serenity, orkesterverket Schwarzes Licht og operaen Die Architektur des Regens. Han har også bak seg en rekke innspillinger.  

Annelie Gahl er en østerriksk fiolinist. Hun begynte å spille fiolin med Paul Roczek ved Hochschule Mozarteum og ble uteksaminert i 1991 med Ernst Kovacic på Viennese College. Hun var medlem av Camerata Salzburg, medlem av Concentus Musicus, og konsertmester i Wiener Akademie. Hun opptrer også jevnlig som gjest i Klangforum Wien og hennes første solo-CD Innaron (2005) vakte stor begeistring i media. Gahl er innehaver av Anton-Bruckner-Prize fra Vienna Symphonic Orchestra.

Annelie Gahl, Foto: KurtHörbst.

Historien til Møt komponisten
Møt komponisten ble startet på slutten av 60-tallet av daværende Ny Musikk-formann Kjell Skyllstad og var en konsertserie som ble arrangert regelmessig i Oslo, på steder som Club 7, Munchmuseet og ABC-teatret, men også på arenaer som Henie Onstad Kunstsenter og Kongsberg Jazzfestival.

Av komponister som deltok i løpet av de første årene finner vi bl.a. Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim, György Ligeti, Finn Mortensen, Kåre Kolberg og Lasse Thoresen. 

nyMusikk
10. februar
Kl. 20:00

Kr 150 / kr 100 (studenter) / gratis for medlemmer
Dørene åpner kl. 19:30

Facebook-event