nyMusikk Salong

Møt komponisten: Elliott Sharp

Elliott Sharp er en amerikansk multi-instrumentalist, komponist og utøver. Han kommer til nyMusikk for å snakke om sin komposisjonspraksis og fremføre egne stykker. 

Elliott Sharp. Foto: Andreas Sterzing.

Elliott Sharp har vært en sentral figur i de avantgarde og eksperimentelle musikkscenene i New York City i over 30 år. Han har gitt ut over åttifem innspillinger, alt fra orkestermusikk til blues, jazz, noise, no-wave og techno musikk. Han leder prosjektene Carbon, Tectonics og Terraplane og har pionert veier til å bruke fraktal geometri, kaoteteori og genetiske metaforer i musikalske sammensetninger og interaksjoner.

Sharp er 2014-stipendiat ved Guggenheim og Parsonssenteret for transformativmedier. Han mottok Berlin-prisen i musikkomposisjon i 2015 fra det amerikanske akademiet i Berlin. Som komponist jobber han med et stort utvalg av fremtredende musikere fra Hillary Hahn til Ensemble Modern. Som utøver har han jobbet med alle fra John Zorn, til Debbie Harry (Blondie) og Christian Marclay. 

nyMusikk Salong er en serie hvor samtidsmusikk og andre eksperimentelle kunstformer blir belyst og diskutert i samtaler, paneler og foredrag.

Historien til Møt komponisten
Møt komponisten ble startet på slutten av 60-tallet av daværende Ny Musikk-formann Kjell Skyllstad og var en konsertserie som ble arrangert regelmessig i Oslo, på steder som Club 7, Munchmuseet og ABC-teatret, men også på arenaer som Henie Onstad Kunstsenter og Kongsberg Jazzfestival.

Av komponister som deltok i løpet av de første årene finner vi bl.a. Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim, György Ligeti, Finn Mortensen, Kåre Kolberg og Lasse Thoresen. 

26. januar 2018
nyMusikk
19:00

Kr 100 / 50 (student) / gratis for medlemmer
Kjøp billet på TicketCo eller i døra.

Dørene åpner 18:30
Programstart: 19:00

Adresse: Platous gate 18, Oslo

Facebook-event