nyMusikks komponistgruppe:
Åpning av nu:nord 2014

Fra 7. til 14. august går nu:nord 2014 av stabelen med urframføringer av norske, kanadiske og britiske komponister. Konsertuken åpner med en intim kveldskonsert på nyMusikk. Se det øvrige programmet HER.

Tre Voci Cello Ensemble.

Program:
Beavan Flanagan (CA): Grillo — for solo violin (2013)
Stine Sørlie (NO): Trifolia — for three cellos (2013)
Luke Nickel (CA): Factory (2014)
John Lely (UK): During — for three cellos (2013)
Isaiah Ceccarelli (CA): Oslo Harmonies — for violin and percussion (2014)

+  et utvalg av renessansemusikk, arrangert og framført av Tre Voci.

Om utøverne:
Silje Aker Johnsen (NO), stemme
Mira Benjamin (CA), fiolin
Torun Sæter Stavseng (NO), cello
Gregor Riddell (UK), cello
Colin Alexander (UK), cello

Komponist Stine Sørlie og fiolinist Mira Benjamin er kunstneriske ledere for nu:nord. Den norsk-britiske trioen Tre Voci Cello Ensemble har jobbet aktivt med repertoarbygging og turnevirksomhet siden ensemblets start i 2012, og gav i år ut sitt debutalbum. Sanger og danser Silje Marie Aker Johnsen er den siste mottakeren av Norsk Komponistforenings hederspris Årets utøver, som ble tildelt på Hardanger Musikkfest i juni.

Mer om nu:nord:
nu:nord er et kunstnerisk fellesskap for gryende aktører i miljøet for samtidsmusikk fra Norge, Canada og England. Aktørene har dialog og samarbeid året rundt, og dette kulminerer når alle samles en uke hvert år i et av landene for å dele tankegods, erfaringer, samt skape og framføre ny musikk. Gjennom gjensidig kollegial utveksling, konstruktiv kritikk og en stilistisk inkluderende atmosfære, oppmuntrer nu:nord til tett samarbeid mellom komponister og utøvere i tilnærmingen mot en samlet forståelse av våre felles kunstneriske mål, i troen på at en slik positiv plattform vil føre mot et mer levende, mangfoldig og vidtfavnende samtidsmusikkmiljø.

nyMusikk
7. august
20:00