nyMusikks komponistgruppe presenterer:

PULS

nyMusikks komponistgruppe (NMK) har gleden av å kunne presentere PULS, vår helt egen mini-festival, som vil foregå helgen 13. - 14. august på hovedbilioteket til Deichmanske i Oslo.

Under vår lille festival vil vi presentere hele tre utenlandske ensembler, Architek Percussion og SoundLab fra England, og Decho Ensemble fra USA. I tillegg får vi besøk av ringrevene i det norske slagverkensemblet SISU.

Hele festivalen er gratis og foregår i foredragssalen på hovedfilialen til Deichmanske Bibliotek.

SISU Percussion.

LØRDAG 13. AUGUST

17:00 - SISU Percussion
Verker av Egan, Røshol, Yggeseth, South og Samkopf
Facebook-event

Slagverkstrioen SISU Percussion Ensemble presenterer denne lørdagen et rent norsk program, med musikk av både etablerte og unge norske komponister. Vi får høre splitter nye verk som springer ut av samarbeidsprosjektet mellom SISU og NMK som startet i 2014 (Anders Torgunrud Røshol/Eric Skytterholm Egan/Steinar Yggeseth), og et gjenhør med Rolf Wallins slagverksklassikere Stonewave og Twine. I tillegg får vi en gjesteopptreden av den kanadiske slagverkskvartetten Architek Percussion, som medvirker på et verk av kanadieren Ann South og en urfremføring av Kjell Samkopf.

19:30 - Decho Ensemble
Verker av Skaarud, Tufteland, Ho, Harmens, Bolstad og Egan. 
Facebook-event

Decho Ensemble har jobbet sammen med et knippe komponister fra NMK det siste året og vil fremføre de nye verkene på denne konserten. Dere vil høre verker fra Jonas Skaarud, Jan Tufteland, Tze Yeung Ho, Hugo Harmens, Kristing Bolstad og Eric S. Egan. Ensemblet ble etablert i 2011 av saxofonistene Sarah Marchitelli og Jacob Swanson. De har samarbeidet med diktere, dansere, mindre ensembler og enkeltmusikere og har høstet gode kritikker for deres unike «samklang og presisjon» i fremføringene av varierte konserter. Ved å aktivt samarbeide med komponister, presentere standard repertoar og tilpasse eldre verk til besetningen har Decho Ensemble som mål å utvide horisonten for saxofonens plass i den kammermusikkalske musikkverdenen.

SØNDAG 14. AUGUST

17:00 - Architek Percussion
Verker av Sørlie, Nordal Kaldestad , Ahvenniemi, Edwards, Harmens og Basanta
Facebook-event

Architek Percussion er en kvartett basert i Montreal som spesialiserer seg på eksperimentell, minimalistisk, tverrkunstnerisk, crossover og elektroakustisk kammermusikk. Siden oppstarten i begynnelsen av 2012, har kvartetten raskt etablert seg som en dynamisk kraft i Canadas pulserende miljø for ny musikk, og føler seg like hjemme i å framføre eldre klassisk repertoar som å utforske nytt terreng gjennom bestillinger og urframføringer.

19:30 - SoundLab
Verker av Sørlie, Passage, Jones, Sells, Egan og Carroll.
Facebook-event

E7B SoundLab fra England har gått i samarbeid med Ny Musikks Komponistgruppe (NMK) og Durham University for å sette sammen et utfordrende og tankevekkende program basert på konseptet "Music and Gesture". Tre medlemmer fra NMK og tre komponister med base i Nord-England har skrevet verk som tar for seg vidt forskjellige sider av dette. Resultatet er en konsert som utforsker hvordan vi som lyttere forholder oss til lyd og bevegelse, fra det rent fysiske i det å spille et instrument, til abstrakte og metafysiske former for aktivitet i tid og rom.

Musikere: Richard Craig (fløyter), Dov Goldberg (klarinetter), John Snijders (piano).

Deichmanske Bibliotek
13. - 14. august
17:00

I Foredragssalen på hovedfilialen til Deichmanske Bibliotek.

Adresse: Arne Garborgs plass 4, Oslo

Gratis inngang.