nyMusikk Nordland presenterer:

Hilde Marie Holsen

Hilde Marie Holsen. Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd.

I samarbeid med festivalen Labert Oppmøte presenterer nyMusikk Nordland Hilde Marie Holsen fra Jølster som utforsker samspillet mellom trompet og elektronikk i improviserte lydlandskap. Her står de akustiske og elektroniske lydene i kontrast til hverandre, med melankolske klanger og melodiske tema. Musikken kan oppleves som både var, skjør og litt skakk, men også kraftig og dynamisk.

Våren 2015 slapp Holsen debutalbumet sitt, Ask, på plateselskapet Hubro, og har med dét vekket mye oppmerksomhet i internasjonal musikkpresse – med kritikker fra bl.a. The Guardian, The Wire og The Quietus. Plata var også nevnt som ett av høydepunktene fra 2015 i NRK P2 sitt program Jazzklubben. Siden den tid har hun spilt på både norske og internasjonale festivaler som Punkt, Ultima, Rewire og 12Points, samt turnert i Europa med konserter i bl.a. Italia, Storbritannia, Luxembourg og Tyskland.

Labert Oppmøte er en ny festival for improvisert og eksperimenterende musikk i alle sjangere. I den første utgaven presenteres et knippe unge, lovende musikere fra den aktive norske og europeiske scenen for improvisert musikk og som publikum vil du få oppleve alt fra lavmælt utforsking av singer/songwriter-utrykket til feltopptak, minimalisme og støy.
Festivalen arrangeres i samarbeid med nyMusikk Nordland, Trevarefabrikken og Nordland Fylkeskommune. 

Program for festivalen: 
Torsdag 24.08: Mission Abort, Henrik Pultz Melby, Hilde Marie Holsen

Fredag 25.08: GIRL, Jenny Berger Myhre, BEEATSZ, The Holy Mountain Duo

Trevarefabrikken, Henningsvær
24. august
kl 20:00

Facebook-event