nyMusikk Nordland presenterer:

Event #1: Nyksund rundt på et døgn

Gjennom høsten vil vi presentere fem egenkuraterte og meget sjangerbrede events som beveger seg fra konsertsalen ut til spesifikke steder i Lofoten og Vesterålen. Første sted blir Nyksund i Vesterålen der vi inviterer til massiv sjangerblanding mellom ruiner og nybygg.

Medvirkende: Rune Mikkelborg er kulturformidler, musiker og tekniker med bred erfaring fra regionens kulturliv. Han underviser til daglig i rytmiske disipliner i Øksnes kulturskole. Christina Schmailzl er utdannet fiolinist fra konservatoriet i Tromsø. Hun underviser i flere disipliner i Øksnes kulturskole i tillegg til å opptre som solist og akkompagnatør i ulike konstellasjoner og sammenhenger. Rasmus Johansen er bassist og fra Sortland. Han tok sin utdannelse på jazzavdelingen ved konservatoriet i Amsterdam før han returnerte til hjemlige trakter. Til daglig er han musikkpedagog på musikklinja på Sortland videregående skole, og han er også aktiv i musikkmiljøet i regionen innenfor de fleste sjangre.

Program

Lørdag 2. september

Kl 16:00, Redderiet Nyksund Kulturfabrikk:"Die Sonate in Urlaut" av Kurt Schwitters (1932).

Kl 18:00, Nyksund Brygge: "Nyksund Blues - Et oppgjør med tiden"; i ti år har trioen DiRR latt konsertforestillingen Nyksund Blues anta stadig nye former. Dette er en taktløs vandring i 12 akter, uten årer, seil eller ror - i toner og ord. Landskapet er Nyksund: to små holmer i havet gjort landfast med stein stablet på stein. Musikalske og litterære impulser fra fjern og nær rører opp og setter landskapet i bevegelse.

Søndag 3. september

Kl 21:00, Arthurbrygga: "Rapport fra Blaasund" - et mangefasettert familieportrett som har ligget i en skuff siden 2004 uten å ha funnet hvile. Medvirkende: Rune Mikkelborg og Rasmus Johansen.

Kl 12:00, Zoar Nyksund bedehuskapell: "Konfesjonsløse salmer". Medvirkende: Rune Mikkelborg og Christina Schmailzl.

Kl 14:00, Torget i Nyksund: "Etterbilder parafrase". Dette stykket ble urfremført ved markeringen av Skulpturlanskap Nordlands 25-årsjubileum på Myre i mai i år. «Etterbilder» er to identiske skulpturer, den ene plassert på Myre, den andre i Nyksund. Medvirkende: Rune Mikkelborg og Christina Schmailzl

Nyksund
2. - 3. september
TBA

Facebook-event