nyMusikk Nordland:

Processing the Surroundings

Tine Surel Lange. Foto: Dagmara Wojtanowicz.

nyMusikk Nordland inviterer til konsert på Arthur-Brygga i Nyksund med Processing the Surroundings, et sammensmeltende konsert konsept med Gyrid Nordal Kaldestad, Kristin Bolstad og Tine Surel Lange - tre norske komponister som jobber med prosessering av akustisk lyd til elektro akustiske lydlandskaper. 

Alle tre har hatt konserter i i inn- og utland med hvert sitt solo setup, men den felles fasinasjonen for prosessering av lyder har ført til samarbeid på kryss og tvers, noe som i dette formatet vil utforskes.

Et kontinuerlig lydbilde skapes med flytende overganger av hver kunstner alene og som etterhvert langsomt flyter sammen til et felles lydbilde. Lydbildet vil skapes av alt fra stemme til hjemmebygde instrumenter til objekter fra hverdagen.

Hjertelig velkommen!

Kristin Bolstad, Gyrid Nordal Kaldestad.

Tine Surel Lange (f. 1989) er komponist og lydkunstner bosatt i Lofoten som arbeider med den omgivende verden både tematisk og som materiale. Surel Lange undersøker og utfordrer hva musikk og lyd kan uttrykke idag i verk som spenner fra det instrumentale til elektroakustiske til konsert og installasjon. Senest har Surel Lange hatt tre seperate soloutstillinger på Lydgalleriet i Bergen, Galleri Ariblå på Sortland og Villa Borealis i Berlevåg, deltatt med en lydinstallasjon på gruppeutstillingern “Montage is a Heartbeat” i Seoul, Sør-Korea, samt skrevet verket PRESSURE for ensemblet asamisimasa for deres nylige Norges-turne i regi av Ny Musikk. Surel Lange’s verk og installasjoner har vært presentert på konserter, festivaler og utstillinger i store deler av Europa, Russland, Kanada og Sør Korea.

Gyrid Nordal Kaldestad (b. 1978) er komponist og improvisatør og jobber med elektroakustisk musikk og lydinstallasjoner. Kaldestad er opptatt av forholdet mellom den rene, akustiske lyden og ulike grader av bearbeiding av denne. Kaldestad vært komponist og musiker på flere danse- og teaterforestillinger i inn- og utland, skrevet verker med selv-byggede elektro akustiske instrumenter for bl.a. Arcitek Percussion og fiolinisten Mira Benjamin, gjort flere lyinstallasjoner og i 2016 utgitt platen “Stille, stille” for sin trio Kaldestad.

Kristin Bolstad (f. 1981) er komponist, sanger og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell og romspesifikk, med sterk inspirasjon eller elementer av improvisasjon. Bruk av klangflater, gjerne repetative og meditative der behandlingen av tid og rom er tålmodig og langstrakt, er et av kjennetegnene ved musikken hennes, likeledes som teatralske og humoristiske element. Bolstad har komponert for utøvere og ensemble som Telemark Kammerorkester (NO), Jane Chapman (UK), Quatuor Bozzini (CA), Mira Benjamin (CA), Ensemble Portmanto (CA), og Duo Hevans (NL/UK), og musikken hennes har blitt framført i Norge og i England, Danmark, Polen, Spania, Canada og USA.

8. juni 2018
Arthur-Brygga, Nyksund

Konsert kl 20 og til mini workshop i kontaktmikrofoner kl 18!

Entré: 200.-/100.-

Facebook-event