nyMusikk Kids

Hva er musikk og hva er bare en lyd? Når blir en lyd til musikk? Hva betyr Arne Nordheims utsagn om at ”alt kan synge”? 

Lørdag 12. oktober arrangeres nyMusikk Kids for første gang, hvor barn mellom 6 og 12 år kan eksperimentere med elektronikk i en iPad-workshop og møte valthorn-musiker Hild Sofie Tafjord. Workshopen vil bli ledet av Guttorm Andreasen og vil ende i en konsert. 

Foreldre er velkomne til å være tilstede under workshopen. Det vil bli enkel servering med kaffe etc.

Påmelding til nymusikk@nymusikk.no (bindende). Husk å oppgi barnets alder. 

 

Foto: Thomas Ekström.

Om nyMusikk Kids

Ved bruk av iPader og musikkapplikasjoner som komposisjonsverktøy og instrument, skal nyMusikk Kids-workshopene engasjere barn i lyd- og musikkeksperimentering. Målet er å gi barn mulighet til å lage kompleks, improvisert musikk uten nødvendige forhåndskunnskaper og noter. Hver workshop kombinerer elektronikk med profesjonelle musikere som improviserer på akustiske instrumenter.

Hild Sofie Tafjord (1974) er en norsk musiker og valthornist som også bruker en rekke elektroniske instrumenter og laptop. I tillegg til å være utøvende musiker er hun komponist, performance-artist, produsent og pedagog. Tafjord har laget musikk til teater, film, installasjoner, skulpturer og dans. Hun arbeider primært med improvisert elektronisk og akustisk musikk, og har vært en viktig del av improvisasjons- og støymusikkscenen både i Norge og utenlands i flere år. Tafjord spiller bl.a. i gruppene SPUNK og Lemur. 

Guttorm Andreasen er musiker, journalist, DJ, foredragsholder, konferansier og arrangør. Han har lang erfaring med barn og musikkformidling, både som barneskolelærer, programleder for Lørdagstimen i NRK og flere turnéer for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.

nyMusikk
12. oktober
13:00-15:00

Kr 50

Hild Sofie Tafjord. Foto: nyMusikk Kids.
Guttorm Andreasen.