nyMusikk Kids: Syed Zubair Ali

nyMusikk Kids kan barn mellom 6 og 12 år eksperimentere med akustiske instrumenter og elektronikk i en iPad-basert workshop. Barna får denne gangen møte og lære av Syed Zubair Ali, utøver av tradisjonell nord-indisk musikk, og workshopleder Guttorm Andreasen.

Påmelding til nymusikk@nymusikk.no (bindende). Husk å oppgi barnets alder. Påmeldingsfrist: fredag 10. oktober kl 12:00.

Syed Zubair Ali i samspill med Stine Janvin Motland, Only Connect 2014. Foto: Thomas Ekström / nyMusikk.

Syed Zubair Ali er født og oppvokst i Norge med røtter fra India og Pakistan og er vokalist innenfor den nord-indiske musikktradisjonen. Han har siden 14 års-alderen vært i lære hos musikeren Guru Shri Lal Sahajpal. Ali er en aktiv utøver og har blant annet opptrådd sammen med jazzbandet Suzy&2.

Workshopleder Guttorm Andreasen er musiker, journalist, DJ, foredragsholder, konferansier og arrangør. Han har lang erfaring med barn og musikkformidling, både som barneskolelærer, programleder for Lørdagstimen i NRK og flere turnéer for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.

Disco Fingers.

Barna får teste en helt ny app
På denne workshopen får vi også besøk av Propell. Propell har gitt ut en lang rekke digitale barnebøker, -sanger og småspill. I høst lanserer de sin store satsning dette året, nemlig musikkappen Disco Fingers. Barna på nyMusikk Kids får lov til å prøve appen før den kommer ut på markedet som en del av workshopen.

Disco Fingers har som mål å gjøre alle i stand til å komponere og publisere sin egen musikk, helt uten forkunnskaper. Plasser de dansende figurene rundt omkring på brettet, og hør musikken utfolde seg; spill inn din egen stemme i legg på et morsomt lydfilter. Når sangen er klar kan du dele den via appens egne radiokanal, og få lyttere og fans fra hele verden. Appen passer for både barn og voksne barn.

Om nyMusikk Kids

Ved bruk av iPader og musikkapplikasjoner som komposisjonsverktøy og instrument, skal nyMusikk Kids-workshopene engasjere barn i lyd- og musikkeksperimentering. Målet er å gi barn mulighet til å lage kompleks, improvisert musikk uten nødvendige forhåndskunnskaper og noter. Hver workshop kombinerer elektronikk med profesjonelle musikere som improviserer på akustiske instrumenter, og ender med en konsert av og med barna.

Støttet av: Sparebankstiftelsen DNB.

nyMusikk
11. oktober
13:00 - 15:00

50 kr per barn.
Adresse: Platous gate 18

Facebook-event

Syed Zubair Ali. Foto: Thomas Ekström / nyMusikk.
Workshopleder Guttorm Andreasen.