nyMusikk Trondheim presenterer:

Julefest med Sun Ra-tema

Jazz Är Farligt (SE) + Trondheim Interplanetary Arkestra spiller Sun Ra.

Sun Ra (1914-1993) ble født i Alabama, USA og var en frijazzpioner som har blitt kalt ”The missing link between Duke Ellington and Public Enemy” (Rolling Stone Magazine). Sun Ra har ikke bare inspirert John Coltrane, Pharoah Sanders og Archie Shepp, men også bla. MC5 og Sonic Youth. Motorpsycho har lånt tittelen fra Sun Ra’s andre utgivelse ”Angels and Demons at Play” fra 1956, til sin egen utgivelse med samme tittel.

Sun Ra’s oppgave på planeten jorden var å skrive og fremføre musikk som skulle redde menneskeheten fra dens undergang...

Elena Wolay, kvinnen bak Jazz Är Farligt, er en dedikert arrangør og vinylmogul av høyeste rang og har sannsynligvis rotet rundt i de fleste LP-samlingene sør for Kiruna. Jazz er hennes gud, punk er hennes satan og elektronisk er et sted midt i mellom. Ved siden av misbruk av vinyl driver hun klubben, barneteateret, fanzinet, festivalen og plateselskapet Jazz Är Farligt. Hennes DJ-sett vrir ørene dine ut av plass, og minner om at musikk kan være farlig, stygg og helt sinnsykt fantastisk. Har du gått glipp av dette, bør du gjøre noe med det så snart som mulig!

Trondheim Interplanetary Arkestra vil ta opp den musikalske hansken etter Sun Ra. Orkesteret er satt sammen for anledningen av studenter fra den berømte jazzlinja i Trondheim under ledelse av trommeslager og performanceartist Tor Haugerud. I konserten møter frijazz swing, spacerock og surrealisme, og bandet dresser seg opp til julefestkonserten i dertil egnet antrekk. Vi lover en garantert annerledes konsertopplevelse! 

Trondheim Interplanetary Arkestra:
Malin Dahl Ødegård – vokal
Vebjørn Mamen – vokal
Jesse Schilderink – tenorsax
Mona Krogstad – tenorsax
Joachim Rainer Petersen – piano
Georgia Wartel Collins - kontrabass
Tor Haugerud – trommer og performance

8. desember
Moskus Bar
20:00

Kr 150/100/0 (ordinær/student/medlem)

Facebook-event