nyMusikk Trondheim og Trondheim folkebibliotek presenterer: 

Musikk og …

I vår presenterer nyMusikk Trondheim og Musikkavdelinga ved Trondheim folkebibliotek tre ulike innfallsvinkler til musikk. Over tre onsdagskvelder møter vi musikken fra tre ulike ståsteder på tre ulike måter. Tre innflytelsesrike personer i samtidsmusikken gir oss sine perspektiver - fra den kritiske anmelderdistansen via magisk innflytelse til komponistinspirasjon. Med dette ønsker arrangørene å gi en opplevelse også rundt og bak musikken, med møter mellom mennesker og musikk gjennom samtaler og smakebiter.

Anne Hilde Neset. Foto: Kim Hiorthøy.

25. februar - Musikk og kritikk
Først ut i denne serien er et møte med Anne Hilde Neset, som er kunstnerisk leder for nyMusikk og har bakgrunn som redaktør og skribent i det britiske magasinet The Wire. Hun vil snakke om om kritikk og musikkjournalistikk og stiller spørsmålet om det kan være like opplevelsesrikt å lese om musikken som å høre på den. Kvelden blir avsluttet med en paneldebatt om musikk og kritikk.

Rådhussalen, Hovedbiblioteket.
Dørene åpnes kl. 19:30, start: 20:00
100 voksen 50 honnør/student 0 medlemmer


Facebook-event

25. mars - Musikk og magi
Denne kvelden er viet til musikk som har tilknytning til magi og/eller det okkulte. Forfatter og jazznyttredaktør Rob Young tar oss med på en magisk reise inn i ulike musikalske stilarter som spenner fra klassisk til samtidsmusikk, jazz og rock og som på en eller annen måte relateres til magi eller det okkulte. Foredraget er på engelsk.

Rådhussalen, Hovedbiblioteket.
Dørene åpnes kl. 19:30
Start: 20:00
100 voksen 50 honnør/student 0 medlemmer


Facebook-event

22. april - Musikk og inspirasjon
Serien avsluttes med et møte med Rhys Chatham som er en amerikansk komponist og utøver som har vært en viktig del av den eksperimentelle samtidsmusikken siden 1970-tallet. Han begynte karrieren som pianotekniker for blant andre Glenn Gould og La Monte Young og gikk over til å studere komposisjon med sistnevnte. Hans musikk er inspirert av og knyttet til både minimalisme og punk rock noe som publikum får oppleve i en fremførelse av stykket Guitar Trio fra 1977 med Chatham i samspill med lokale helter.

Rådhussalen, Hovedbiblioteket.
Dørene åpnes kl. 19:30
Start: 20:00
100 voksen 50 honnør/student 0 medlemmer


Facebook-event
 

Rådhussalen, Hovedbiblioteket
25. februar / 25. mars / 22. april
20:00

Rob Young. Foto: Kim Hiorthøy.
Rhys Chatham. Foto: Estelle Hanania.