nyMusikk Trondheim presenterer:

Pamela Z / Sten Sandell / Tone Åse:
Voices in between

Multimediakunstneren Pamela Z kommer til Norge for første gang. Sammen med improvisasjonsmusikerne Sten Sandell og Tone Åse presenterer hun prosjektet Voices in between, som utforsker stemmen som både meningsbærer og sonisk instrument.

Voices in between
Pamela Z, Sandell og Åse møttes da de spilte på Other Minds Festival i San Fransisco i 2018, og idéen om et samarbeid oppstod umiddelbart. Tanken med denne sammensettingen er å kunne oppleve den enkelte musiker sitt solokonsept i lys av de andres, og i tillegg utforske muligheter for samspill.  

Disse musikerne er trygt plassert i det eksperimentelle musikalske landskapet, og er samtidig opptatt av stemmens gjenkjennelighet i det abstrakte og improviserte. De utforsker kraften, sammenhengene, mellomrommene og overgangene i stemme/tekst/lyd/musikk. De arbeider med stemmen som både meningsbærer og sonisk instrument, men også i symbiose med det instrumentelle, Pamela Z og Åse med elektronikken, Sandell med flygelet. De utforsker konkret og abstrakt språklighet og mening som menneskelige avtrykk og berørende elementer i større musikalske og lydlige landskap, både komponerte og improviserte.

Pamela Z. Foto: rubra (courtesy of Ars Electronica)

Pamela Z (SF/NY, USA) har aldri før vært presentert i Norge, og det er en liten sensasjon å få henne hit. Som multimedial kunstner har hun vært - og er stadig - en viktig inspirator for mange i det vokale, eksperimentelle og musikkteknologiske miljøet. Hun er utøver, komponist og mediekunstner som jobber primært med stemme, live elektronikk, samplet lyd og video. Som pioner innenfor digitale loopingteknikker, bearbeider hun stemmen i sanntid for å skape tette, komplekse soniske lag. Hennes solo-arbeider kombinerer eksperimentelle utvidede vokalteknikker, operatiske bel canto, objekter, tekst og samplede konkrete lyder. Hun jobber med digital programvare og egendefinerte MIDI-kontrollere som lar henne manipulere lyd og bilde med fysiske bevegelser. Hennes forestillinger varierer i skala fra små konserter i gallerier til store multimedieverk i teatre og konsertsaler. I tillegg til egne opptredener har hun skapt hun en rekke intermediale verk, inkludert flerkanals lyd-og video installasjoner.

I tillegg til å gjøre konserter med Sandell og Åse, skal Pamela Zs installasjon Sound Gestures vises på TEKS - Trondheim Elektroniske Kunstsenter (teks.no) sitt visningsrom på Bakklandet.  Pamela skal også være foredragsholder på foredragsserien WoNoMute, ved Institutt for Musikk, NTNU i Trondheim. I Oslo er hun gjest både ved NMH og UiO, i tillegg til å opptre både med Voices in between og en soloforestilling med video på VoxLab sin minifestival i Oslo. 

Sten Sandell.

Sten Sandell (Stockgolm, Sverige) er en mer velkjent gjest for det norske publikum, med sin helt genuine og tydelige stemme i det frie improvisasjonsfeltet. Han er musiker, improvisatør, komponist og produsent, og jobber med piano, orgel, stemme, elektronikk, tekst og bilde. Han er en pioner innenfor improvisert /eksperimentell musikk både som soloartist, medspiller, komponist og multimedial kunstner. Nedslagsfeltet er internasjonalt, og har i tillegg til et stort og variert antall musikalske prosjekter også samarbeidet med en rekke kunstnere fra andre disipliner, som bl.a visuell kunst, dans og teater.

Tone Åse.

Tone Åse (Trondheim , Norge) er utøver og komponist med utgangspunkt i stemme og live elektronikk. I sitt arbeid utforsker hun hvordan bruk av live elektronikk gir nye roller i det improviserte samspillet og i soloformatet, og hvordan prosessert stemmelyd utgjør unikt kunstnerisk materiale. I tillegg til arbeidet med sine solo- og bandprosjekter har hun parallelt jobbet med det improviserende vokalensemblet Trondheim Voices, som har utforsket stemme og elektronikk og rom i ensemblesammenheng, gjennom stedsspesifikke prosjekter.

6. april 2019
Dokkhuset Scene
14:00

Facebook-event