nyMusikk Trondheim presenterer:

Partiturutstilling: Jennifer Walshe - The New Discipline

Jennifer Walshe. Foto: Blackie Bouffant.

For sjuende gang arrangerer nyMusikk Trondheim partiturutstilling, artistsamtaler og konserter, der internasjonale komponister blandes med lokale musikere, og visuell kunst, musikk og tale møtes. Tidligere år har vi satt fokus på komponister som Christian Wolff, Pauline Oliveros og Cornelius Cardew, og i år har vi gleden av å presentere den irske komponisten Jennifer Walshe.

Utstillingen står til 18. juni, og åpnes med en konsert i Bispegata 9. juni.

Åpning 9. juni kl. 19:00 med konsert
Trondheim Kunstmuseum, Bispegata

Program:
An Gléacht (2015)
Utøvere: Jennifer Walshe, Matilda Rolfsson, Michael Duch, Kyrre Laastad og Lars Ove Fossheim

Jennifer Walshe regnes som en av de mest betydningsfulle unge komponistene vi har, og har fått sine verker spilt og kringkastet av ensembler som the National Symphony Orchestra of Ireland, ensemble recherche, og Alter Ego. I 2007 begynte hun arbeidet med Grúpat: Et prosjekt der hun opptar 12 personligheter - alle personene i et fiktivt kunstnerkollektiv - og har laget komposijoner, installasjoner, skulpturer og mer under disse navnene. Hennes siste prosjekt, Historical Documents of the Irish Avant-Garde, lagde en fiktiv organisasjon og et fiktivt museum for irsk Avant-Garde-kunst, med medfølgende komposisjoner, opptak, partiturer og utgitt bok. 

På TKM Bispegata vil noen av Walshes partiturer bli utstilt, og rundtom i byen vil det være konserter og samtaler om Walshes musikk.

10. juni kl 14:00: Artistsamtale og konsert med Trondheim Sinfonietta 
Program: 
Zusammen i (2014)
The Church of Frequency and Protein (2010)
Hygiene (2011)
Utøvere: Trondheim Sinfonietta

9. - 18. juni
TKM Bispegata

Fri entré for nyMusikk medlemmer.

Ordinær inngang TKM:
Voksne, 100,-
Student/ Honnør, 50,-
Barn 0-18 år gratis!