Tori Wrånes på Performa

Den norske kunstneren Tori Wrånes (1978) har skapt en visuell konsert med et ensemble av musikere. Wrånes arbeider hovedsakelig med stemmen og skulpturelle installasjoner, ved å kombinere de to i sine dynamiske liveopptredener.

Tori Wrånes, "The Opposite Is Also True". Foto: Christina Leithe Hansen.

Fra å lage en musikalsk performance på en parkeringsplass i LA, som inkluderte førti kroppsbyggere, syklister og trekkspillere på traller (SPIN ECHO, Art in the Parking Space, LAX Art, 2012 ), til å arrangere en surrealistisk konsert i trærne med Wrånes hengende fra sitt eget hår, har hennes stedsspesifikke forestillinger utfordret både publikum og sangere.

Til Performa 13 skal Tori Wrånes produsere en ny komposisjon og stedsspesifikt verk for New York City. Hun undersøker forskjellige måter å eksistere på, og lar dem utfolde seg. Wrånes' bruk av kostymer, rekvisitter, arkitektur og skulpturer deformerer hennes utseende og skaper nye konstellasjoner .

Yes Nix er et bestillingsverk til Performa kuratert av Mark Beasley. Co-produsert med nyMusikk som en del av den norske Pavilions Without Walls.

Støttet av the Royal Norwegian Consulate, New York og The Office for Contemporary Art Norway.

Performa
New York
22. - 23. november
19:30

Blouin Artinfo: Ten Must-Sees at This Year's Performa