nyMusikk og Electric Audio Unit presenterer:

Performing Sonic Spaces

Spatialiseringsworkshop og konsert for komponister, utøvere, lydkunstnere og andre lydinteresserte.

«Performing Sonic Spaces» slår sammen Electric Audio Units nye samarbeid med Audun Kleives soloprosjekt «HertZling» med spatialisering av elektroakustisk akusmatisk musikk i en to-dagers workshop som kulminerer med en konsert.

Workshopen inneholder praktiske øvelser i spatialisering av stereo og multikanals lydkilder over en stor høyttalermatrise,som vil gjøre dine lyder levende i rommet og i konsertsalen.  Vi starter med å introdusere tilnærminger i arbeidet med L'acousmonium (det tradisjonelle høyttaler-orkesteret vi kjenner fra Musique Concrète), og blir kjent med hvordan EAU har modernisert de tradisjonelle tilnærmingene vha. ambisonics-teknikker.  Under workshopen vil deltagerne kunne eksperimentere med sitt eget materiale, eller få sjansen til å utforske et spesielt komponert stykke som vi gjør tilgjenglig for deltagerne.

HertZling er trommis Audun Kleives soloprosjekt, omfatter forsterking av et mikrokosmos av lyder: fra forsterking av sarte, små klanger, overtoner og mikrolyder som fins inni hans cymbaler og små trommer, til å transformere dette lyduniverset videre vha elekstronisk signalbehandling, på en måte som framhever nyansene i Kleives ekstreme perkusjonsteknikk og kreative musisering.  I dette samarbeidet med Electric Audio Unit bringes prosjektet et steg videre ved å projisere HertZlings lyd-univers til 24 høyttalere.

Deltagerne på workshopen vil få innsyn i EAU og Kleives felles utforsking, og involvere seg i de seinere stadiene av den felles kreative prosessen.

Helgen blir oppsummert søndag kveld med en konsert med EAU, Audun Kleive og deltagerne på workshopen.

Electric Audio Unit.

 Timeplan for deltagere:
 • Lørdag 16-20: Spatialiserings-workshop
 • Søndag 13-15: Åpne dører: Kleive-EAU eksperimentering
 • Søndag 15.30-17.30: Øving og prøver for workshop-deltagerne før
   konsert
 • Søndag 18.30: Konsert med Audun Kleive, EAU og workshop-deltagere

Workshopen koster 500 kr (300 kr for frilansere/lavere enn 50% stilling) og må betales ved registrering.

Konsert: NOK 150 kr (inkludert for workshop-deltagere).

Påmelding
Send e-post til: workshop@electricaudiounit.no

Inkluder følgende informasjon:

- Navn og yrke.
- Beskriv kort hvilken type musikk/kunst du jobber med, og hvorfor du ønsker å delta i workshopen.
- EAU tilbyr et demo-stykke for å øve seg på spatialisering. Du kan også velge å bruke ditt eget verk (maks seks minutter). Vennligst oppgi hva du ønsker.

Deadline for påmelding: 30. november.
Du vil få tilbakemelding innen 7. desember om du har fått plass (det er begrenset med plasser).

Audun Kleive. Foto: Gunilla Süssmann.

Electric Audio Unit (EAU) er et norsk elektroakustisk musikkensemble som spesialiserer seg på å gi konserter med immersiv audio, state-of-the-art 3d-lyd opplevelser og diffusjon under framføring. EAU framfører verk fra hele verden, bestiller verk fra nye komponister og holder kurs, master-klasser og workshops.

Audun Kleive er norsk jazz-musiker, trommeslager og perkusjonist.  Han har vært sentral i det norske jazz-miljøet siden 80-tallet, og har også samarbeidet med kunstnere innen andre sjangere.  Han har deltatt på over 100 innspillinger.

Konsertproduksjonen er et samarbeid mellom EAU og nyMusikk, med støtte fra Norsk kulturråd. Høyttalerrigg er gjort tilgjenglig fra 3DA.

15. - 16. desember 2018
Forstanderskapssalen,
Sentralen

Workshop: 15. des 16:00 - 20:00
Workshop: 16. des 13:00 - 17:30

Kr 500/300 (frilans, lavere enn 50% stilling)

Konsert: 16. des 18:30
Kr 150 (inkludert for deltagere)

Adresse: Øvre Slottsgate 3, Oslo

Facebook-event