Periferien #1

Konsertforeningen Periferien presenterer sin første sesong i 2016 med 5 konserter fra april til desember i Sentralens nye lokaler i Øvre Slottsgate 3. Programmene kombinerer klassikere fra samtidsmusikkanonen med nyere verker fra inn- og utland, presentert av kremen av Oslos utøvere.

Program
Silje Aker Johnsen, sopran
Yumi Murakami, kontrabassfløyte
Verker av Beat Furrer, Esaias Järnegard og Georges Aperghis
+
Halvor Festervoll Melien, baryton
Knut Christian Jansson, piano
Verker av Gustav Mahler og Anton Webern

Silje Aker Johnsen. Foto: Andreas Ulvo.

Silje Aker Johnsen har hatt et stort fokus på samtidsmusikk, performance og scenekunst i sitt virke og et variert repertoar av klassisk koloraturrepertoar og barokkmusikk. Hun er utdannet i klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen, Universität der Künste, Berlin og Norges Musikkhøgskole. Hun er nå stipendiat i Programmet for kunstnerisk utviklingsarbeid ved Operahøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun har gjestet mange festivaler som solist, blant annet Ultima Contemporary Music Festival, Coda International Dance Festival, Festspillene i Bergen, Festival Novelum, Huddersfield Contemporary Music Festival og Die Donaueschinger Musiktage. Hun ble valgt til Årets Utøver av Norsk Komponistforening for 2013.

Yumi Murakami er en norsk-japansk fløytist, født i Oslo i 1982. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Hun fullførte sin master i utøving i 2010, og arbeider som frilansmusiker i norske orkestre og ensembler. Hun har opptrådt ved samtidsmusikkfestivaler som Impuls, Darmstadt Ferienkurse, Ultimafestivalen og Veneziabiennalen. Som utøver av samtidsmusikk fokuserer hun på utvikling av nye teknikker og lyder på instrumentet og fremfører og bestiller nye kammer- og soloverker for fløyte.

Halvor Melien.

Halvor F. Melien har studert ved Norges Musikkhøgskole, og har de siste årene etablert seg som sanger i Norge og utlandet. Han har vært solist med en rekke orkestre, deriblant BBC Philharmonic, Oslo Filharmoniske Orkester og Danmarks Radios Symfoniorkester, og har arbeidet med dirigenter som Peter Djikstra, Andrew Parrott, Gottfried von der Goltz, Eivind Gullberg Jensen, Grete Pedersen og Christian Eggen. Melien har jobbet mye med ny musikk, og har samarbeidet tett med en rekke norske komponister, deriblant Ørjan Matre, Knut Vaage og Lars Petter Hagen, i tillegg til danske John Frandsen. 

Våren 2015 synger han blant annet Bachs Matteuspasjon med Oslo Filharmoniske Orkester, Griegsanger med Vietnam National Symphony Orchestra i Hanoi og Rimsky-Korsakovs opera Mozart og Salieri med NOSO i Bodø, i tillegg til at han fremfører Schuberts Winterreise på turné. I sesongen 2015/16 er han ansatt som solist ved Den Norske Opera og Ballett.

Knut Christian Jansson har studert klaver med Jiri Hlinka ved Griegakademiet og Einar Henning Smebye ved Norgess musikkhøgskole. Foruten klaverstudier har han også kirkemusikkutdannelse fra Griegakademiet. Han har bl.a vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, er en svært aktiv kammermusiker og har arbeidet med musikere som Tine Thing Helseth og Christian Lindberg. Han har også arbeidet på tvers av kunstartene og har bl.a en konsertserie ved kunstmuseene i Bergen sammen med kunsthistoriker Gunnar Danbolt. Han er regelmessig benyttet som pianist i ensemblet Bit20 og som akkompagnatør ved Griegakademiet. Han har spilt på en rekke festivaler, deriblant Festspillene i Bergen, Borealisfestivalen og Østfold kammermuikkfestival.

Jansson har i de siste årene også utmerket seg som dirigent ved oppførelser av bl.a. Johannespasjonen av J.S.Bach, Händels Messias, Mozarts Requiem og Fartein Valens motetter.

Høstprogrammet offentliggjøres senere.

Sentralen
6. april
19:00

Øvre Slottsgate 3

Kjøp billett
Kjøp sesongbillett (2016)

Facebook-event

Yumi Murakami. Foto: Anna Julia Granberg.
Knut Christian Jansson.