Periferien #2

Konsertforeningen Periferien presenterer sin første sesong i 2016 med 5 konserter fra april til desember i Sentralens nye lokaler i Øvre Slottsgate 3. Programmene kombinerer klassikere fra samtidsmusikkanonen med nyere verker fra inn- og utland, presentert av kremen av Oslos utøvere.

Program
Karin Hellqvist, fiolin
Tanja Orning, cello

Kristine Tjøgersen (1982–): Glam (2016, urfremføring)
Guillaume Dufay (1400–74): Adieu m’amour, adieu ma joie
Mathias Spahlinger (1944–): adieu m’amour (1982–83)
Guillaume Dufay: Ave regina coelorum
Salvatore Sciarrino (1947–): Capriccio n. 6 – Con brio (1976)
Tanja Orning (1967–): Hommage à Anna-Eva Bergman (2010)
Giacinto Scelsi (1905–88): Duo (1965)

Karin Hellqvist. Foto: Yusuke Suzuki.

Karin Hellqvist utforsker aktuell musikk internasjonalt som solist og kammermusiker. Hun samarbeider med komponister, musikere og artister fra andre kunstformer og arbeider ofte med elektronikk, lydobjekter og uttrykk i musikalske grenseland. Siden avlagt diplomeksamen ved Royal College of Music i London i 2011 er hun i virksom i blant annet Cikada, Oslo Sinfonietta, neoN og Curious Chamber Players (SE) og hun opptrer regelmessig ved profilerte scener internasjonalt, på alt fra rockeklubber til Berliner Philharmonie. www.karinhellqvist.com

Tanja Orning er en profilert utøver av samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Etter studier i Oslo, i London og i USA med Janos Starker (som Fulbrightstipendiat), jobbet hun som alt. solocellist i Stavanger Symfoniorkester i 5 år da hun valgte å forlate orkesterlivet for å kunne realisere sine egne prosjekter innenfor et vidt spekter av uttrykk. Hun spiller bl.a.med gruppene asimisimasa, BOA og Dr.Ox i tillegg til solo-prosjektet Cellotronics. Orning har doktorgrad innen feltet oppføringspraksis i samtidsmusikk fra Norges Musikkhøgskole (2014) hvor hun nå arbeider som postdoc.

Høstprogrammet offentliggjøres senere.

Sentralen
4. mai
19:00

Øvre Slottsgate 3

Kjøp billett
Kjøp sesongbillett (2016)

Facebook-event

Tanja Orning.