Periferien #1:
Streifenjunko + Marco Fusi

Den eksperimentelle impro-duoen Streifenjunko og multiinstrumentalisten Marco Fusi kommer til Periferien i et møte mellom det beste av italiensk samtidsmusikk og virtuos norsk improvisasjon.

Foto: Daniele Franchi

Streifenjunko: Eivind Lønning - trompet, Espen Reinertsen - saksofon 

Marco Fusi - fiolin

Salvatore Sciarrino: 6 capricci (1976) for solo fiolin
Pierluigi Billone: Equilibrio. Cerchio (2014) for solo fiolin (norsk urfremføring)

Streifenjunko feiret nylig sitt 10-årsjubileum som ensemble. I løpet av disse årene har duoens medlemmer, Espen Reinertsen på saksofon og Eivind Lønning på trompet, spilt en lang rekke konserter over hele verden. Streifenjunkos musikk er fokusert og original, og klangen springer ut ifra den uvanlige instrumentbehandlingen som musikerne sammen har bearbeidet gjennom år med musisering. De som overvar Streifenjunkos jubileumskonsert på Kunstnernes Hus i vinter vet at duoen nå er inne i en slags fermenteringsprosess med elektroniske ingredienser. Resultatet blir noe nytt for hver gang, og på Periferien får du en ny variant.

Espen og Eivind har sammen og hver for seg jobbet med en rekke musikere i inn- og utland, som Christian Wallumrød Ensemble, Keith Rowe, Kjell Bjørgeengen, Sidsel Endresen, Jim O’Rourke, David Sylvian, Koboku Senju, Motif og Trondheim Jazzorkester. De samarbeidet i 2013 om et bestillingsverk til Ultima, og i 2010 ble de sammen tildelt De Unges Lindemanpris. Eivind Lønning hadde nylig premiere i Belgia med musikk spesialskrevet til en danseforestilling sammen med den islandske danseren Bára Sigfúsdóttir, og Espen Reinertsen skrev i 2015 bestillingsverk til Trondheim Jazzorkester på Moldejazz som vinner av SpareBank 1 JazZtipendiat.

Marco Fusi er fiolinist og komponist. Han har opptrådt med dirigenter og solister som Pierre Boulez, Lorin Maazel Peter Eötvös og Susanna Mälkki, og samarbeidet med Ensemble Linea, Interface, Phoneix og Ecce m.fl. Hans «complete recordings» av John Cages Freeman Etudes ble utgitt av Stradivarius. Fusis aktuelle prosjekt fokuserer på viola d'amore og elektronikk. 

Sentralen
18. januar
19:00

Billetter:

Pris per konsert: kr 150 /100 (stud./medl. nyMusikk). Billettsalg på billettservice.no samt i døren på konsertdagen (vi har kortterminal). 

Facebook event