Periferien #2: Kim Myhr + Pip

I februar på Periferien møtes Kim Myhr og bandet Pip, som begge jobber i grenselandet mellom komposisjon og improvisasjon. Myhr har høstet mye fortjent ros og gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt og presenterer en elektrisk versjon av plata “BLOOM “denne kvelden, mens Pip er en skjult skatt på den norske musikkscenen som jobber med akustiske klanger.

Kim Myhr er en markant stemme på den norske eksperimentelle musikkscenen, både som komponist og gitarist. Han har gjort konserter over hele Europa, Asia, Australia samt Nord- og Sør-Amerika. Myhr ga i 2014 ut soloalbumet All your limbs singing, en orkestral utforskning av den akustiske 12-strengsgitaren som fikk gode anmeldelser i innland og utland. Myhr har skrevet to kritikerroste verk for Trondheim Jazzorkester. Det første med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009 ble av JazzNytt kalt «En av jazz-Norges mest skjellsettende opplevelser». Myhrs andre verk for Trondheim Jazzorkester hadde premiere under Ultima festivalen 2012, og ble laget i samarbeid med Jenny Hval. Denne musikken ble utgitt på Hubro i januar 2016, under navnet «In the end his voice will be the sound of paper». Myhr ga ut sitt andre soloalbum på HUBRO i oktober 2016, som Dagbladet kåret til årets sjuende beste norske utgivelse, uavhengig av sjanger.

Myhr er en aktiv komponist, og skriver for kammergrupper, elektroakustiske settinger, og lager musikk til forskjellige scenekunstprosjekt. Han er også med i trioen MURAL, sammen med Jim Denley og Ingar Zach, som har gjort tre konserter ved Rothko Chapel i Houston; hvor den siste ble utgitt som en  trippel CD i september 2015. Myhr driver plateselskapet SOFA sammen med Martin Taxt og Ingar Zach.

Pip er en improviserende akustisk duo som består av Torstein Lavik Larsen (trompet) og Fredrik Rasten (gitar). med et spesielt fokus på å skape rike klangflater med gradvise endringer i tekstur og intonasjon. 

Deres debutplate kom ut høsten 2016 på det portugisiske plateselskapet Creative Sources, og denne konserten er en del av en turné som omfatter Tyskland, Tsjekkia og Norge. Duoen feirer i 2017, og markerer på konserten på Periferien, sitt tiende år som konserterende band.

Sentralen,
15. februar
19:00

Billetter:
kr 150 /100 (stud./medl. nyMusikk).

Dørene åpner 18:30