Periferien #7:
Nakama + Holmertz/Karlsson

Foto: Jenny Berger Myhre

Nakama har siden starten i 2015 rukket å slippe tre kompromissløse og kritikerroste album på eget selskap. Navnet er japansk og kan oversettes som ‘kamerat’, eller som et felleskap av likeverdige som passer på hverandre. Musikken er en særegen blanding av fri improvisasjon og komponert musikk. Nakama er hva det er, og Nakama er: Agnes Hvizdalek (stemme), Adrian Løseth Waade (fiolin), Ayumi Tanaka (piano), Andreas Wildhagen (trommer), Christian Meaas Svendsen (bass og komposisjoner). På Periferien vil de fremføre «NEW RITUALS, pt. 2» (2017), en del av den større syklus av Christian Meaas Svendsen.

Elizabeth Holmertz (sopran) og Kenneth Karlsson (piano) gjester Periferien med et program bygget rundt urfremføringen av østerrikeren Klaus Langs «Den Arme Sangboken» (2017). Lang har med sin paradoksale blanding av formal stringens og vektlegging av opplevelsen av tid, klang og rom etablert seg som en av de mest originale stemmene i samtidsmusikken det siste tiåret. I tillegg til «Den Arme Sangboken» får vi også høre hans miniatyr «Die Tage des Fastens und die Tage der doppelten Vollkommenheit» (1998).

Programmet kompletteres av Luigi Nonos klassiker «….. sofferte onde serene …» (1976) for piano og tape – kanskje hans mest «venetianske» verk, hvor klangene klamrer seg fast på elektronikken lik byen på mudderbankene – og to små stykker fra 1913 av Signe Lund, musikkens svar på Knut Hamsun, som fikk Kongens fortjenstmedalje i gull i 1929, men som ble senere dømt i landssvikoppgjøret og fratatt statsborgerskapet etter annen verdenskrig.
 

Sentralen
27. september
19:00

Billetter:
kr 150 /100 (stud./medl. nyMusikk).
Kjøpes i døren på konsertdagen (vi har kortterminal)

Dørene åpner 18:30

Facebook event