nyMusikk Trondheim + Stillverk1 presenterer:

Jan Martin Smørdal + Daniel Lercher & Henrik Munkeby Nørstebø

Konsertkveld på nyåpnede Stillverke1 med to musikalske akter bestående av nyMusikk Trondheims huskomponist Jan Martin Smørdal, som inviterer til en intimkonsert med to utvalgte verk, og duoen Daniel Lercher og Henrik Munkeby Nørstebø

Jan Martin Smørdal. Foto: Anna-Julia Granberg, BLUNDERBUSS.

Program:

Jan Martin Smørdal - gitar

-

Daniel Lercher - sinustoner, resonatorer, filtrert støy, feltopptak
Henrik Munkeby Nørstebø - trombone, halvklarinett, lydfiler

Daniel Lercher & Henrik Munkeby Nørstebø.

Jan Martin Smørdal (f. 1978) er en norsk komponist, arrangør, produsent og gitarist. Smørdal har mastergrad i jazzutøvelse og komposisjon fra Norges musikkhøgskole og har studert hos Carola Bauckholt, Henrik Hellstenius, Lasse Thoresen og andre. Smørdal har komponert musikk for en stor variasjon av besetning, fra solo til orkester, installasjoner, og kor. Verkene hans er fremført på bl.a. MATA-festivalen, ISCM-festivalen, Ultimafestivalen og Nordic Music Days. Smørdal er sammen med Kristine Tjøgersen valgt ut til programmet under samtidsmusikkfestivalen World Music Days 2019 i Estland.

Daniel Lercher og Henrik Munkeby Nørstebø lager finvevd elektroakustisk musikk, og har jobbet sammen siden 2010. Debutplata “TH_X” ble komponert i Trondheim i 2011 og spilt inn i Amann studios i Wien, og baserte seg på minimal lydproduksjon med nærmikket trombone og en lydspektrumanalyserende programvare Lercher programmerte for duoen. 1. mars er duoen aktuelle med sin etterlengtede andreplate, “Off the coast”, som gis ut på selskapet SOFA. Musikken ble innspilt og produsert over to intense uker på øya Sula i Frøya kommune, og Wien i Østerrike, og er et lengre komponert verk fullt av sinustoner, buldrende interferenser, trombone, harpe, klarinett og feltopptak. Utgivelsen feires, og Lercher og Nørstebø presenterer en konsertversjon av plata.

Hør deres nyeste album her. 

 

2. mars 2019
Stillverk1
19:00

Inngang: kr 150/100 (medlem nyMusikk)
Kjøp billetter her

Facebook-event

Adresse: Vestre Kanalkai 24, Trondheim