nyMusikk Stavanger presenterer:

Acoustic Solitude Vol.2 // Tou

nyMusikk Stavanger gjentar suksessen fra i fjor, og setter opp en hel konsert viet akustisk musikk for solo instrumentalister og vokalister. 

I en verden hvor livene våre i økende grad forenes med elektronisk mas, går vi gjerne og lengter etter en liten avveksling. Denne konsertens eneste aktører er menneskene + deres instrumenter, og musikerne vil utforske mulighetene som finnes i den ensomme instrumentalistens møte med publikum. Det blir en akustisk, nedtonet stemning, men desto mer uttrykksfullt.

Line-up:

Per Zanussi - italiensk-norsk bassist, komponist og bandleder kjent fra flere besetninger og utgivelser, f.eks. med Zanussi 5 og Trespass Trio. Zanussi ferdigstilte også nylig sitt forskningsprosjekt «Natural Patterns – Music Making With an Ensemble of Improvisers», som utforsker forholdet mellom komposisjon, improvisasjon, estetikk og lytting i store ensembler. På denne konserten spiller han derimot alene.

Anita Kaasbøll - sanger og komponist som jobber på tvers av ulike sjangre som jazz/improvisert musikk, rock/pop og samtidsmusikk. Kaasbøll bruker ofte elektronikk i tillegg til stemmen på scenen, men nyMusikk har for anledningen utfordret henne til å stille opp helt akustisk og uten sikkerhetsnett.

Karin Hellqvist - denne svenske fiolinisten er spesielt interessert i samtidsmusikk, og ved siden av sin solovirksomhet er hun aktiv i noen av de ledende ensemblene for ny musikk i Skandinavia som Cikada, Oslo Sinfonietta og Ensemble neoN. På kveldens konsert bringer hun med seg sin store klanglige spennvidde og kontrastrike uttrykk – vi gleder oss.

Didrik Ingvaldsen – trompetisten har gjennom en årrekke vært en av Stavangers mest betydningsfulle improvisasjonsmusikere. Som en moderne musiker med flere oppsiktsvekkende album bak seg, har han høstet anerkjennelse fra hele verdens kriker og kroker. Vi aner ikke hva han skal gjøre på nyMusikks konsert, men vi er veldig gira.

..og muligens kommer det flere også.

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Stavanger kommune.

18. januar 2019
Tou Scene
20:30

Facebook-event