nyMusikk Stavanger presenterer:

Anthony Pateras og Kitchen Orchestra

På denne konserten fremføres bestillingsverket Mirrorworld av Anthony Pateras.

Kitchen Orchestra er en fleksibel musikerpool på 25 musikere som i løpet av en tolvårsperiode her etablert seg som et kreativt, moderne og uforutsigbart ensemble i Stavanger. Gjennom improvisasjonsbaserte arbeidsmetoder og samarbeid med velrennomerte orkesterledere fra ulike deler av verden, har orkesteret utviklet sitt helt unike lydbilde. Intuitive ideer, kollektiv kreativitet og spontanitet på kryss og tvers av stilarter har blitt et varemerke.

Til denne konserten har ensemblet hentet inn den australske komponisten, pianisten og elektroakustiske musikeren Anthony Pateras. Pateras skriver musikk som utforsker det intuitive og formalistiske på samme tid. Han er ikke redd for å forfølge sine musikalske idealer og idéer over, under og forbi sjangergrenser og andre eventuelle hindringer. Dette resulterer i musikk som utforsker, engasjerer og overrasker. 

Pateras er ettertraktet for sin uredde og utforskende musikalitet og har de siste årene skrevet mange bestillingsverk til ensembler i hele verden. Som komponist har han jobbet med en rekke musikere som hver for seg tilfører nye dimensjoner. Noen navn som kan trekkes frem i denne sammenheng er Mike Patton, Christian Fennesz, Han Bennink, The Necks, Flux String Quartet, Richard Tognetti, eRikm, Stephen OMalley og Paul Lovens.

www.kitchenorchestra.no
www.anthonypateras.com

Line-up:
Anthony Pateras: komponist / preparert piano / elektronikk
Dag Egil Njaa: elektronikk
John Lilja: kontrabass
Johan Egdetveit : akkordeon
Gro Austgulen: fiolin
Olav Stener Olsen: cello
Gunhild Seim: trompet
Petter Frost Fadnes: saksofon
Ståle Birkeland: trommer
Dag Magnus Narvesen: trommer

9. november
Frue Kirke - Hetlandskirken
20:00

Billetter selges i døra.
Ordinær: 200,-
Student/honnør: 100,-

Facebook-event