Anthony Pateras + Kitchen Orchestra

nyMusikk Stavanger presenterer Kitchen Orchestras bestillingsverk av og med den australske komponisten og improvisatøren Anthony Pateras. I samarbeid med Numusic.

Anthony Pateras (f.1979) er en komponist og pianist som opprinnelig kommer fra Melbourne i Australia, men bor nå i Berlin. Som komponist har han jobbet med navn som Mike Patton, Christian Fennesz, Han Bennink, The Necks, Flux String Quartet, Richard Tognetti, eRikm, Stephen OMalley og Paul Lovens. Pateras var den første australske komponisten som ble gitt ut på John Zorn's Tzadik Composer Series og musikken hans har to ganger blitt valgt til UNESCO Rostrum of Composers.

Pateras skriver musikk som utforsker det intuitive og formalistiske på samme tid. Han jobber også akustisk så vel som elektronisk, og sammen med Kitchen Orchestra, som de siste åtte årene har herjet i musikklivet i Stavanger, vil vi tro at publikum kan vente seg en verdenspremiere av de helt sjeldne. Dette er rett og slett ny musikk for fremtiden.

Kitchen Orchestra er et Stavanger-basert kollektiv med varierende besetning, som arbeider med improvisasjonsbasert musikk og gjerne utforsker forholdet mellom individet og ensembler. Sist de var i aksjon i Stavanger Konserthus var ved Lyd-safarien under åpningsuka i september 2013.

Medvirkende:
Anthony Pateras - komponist / preparert piano / elektronikk
Dag Egil Njaa - elektronikk
John Lilja - kontrabass
Johan Egdetveit - accordeon
Gro Hole Austgulen - fiolin
Olav K.S. Olsen - cello
Gunhild Seim - trompet
Petter Frost Fadnes - saksofon
Ståle Birkeland - trommer
Dag Magnus Narvesen - trommer

Stavanger Konserthus, Zetlitz
8. september
20:00

Kr 200 / 120