nyMusikk Stavanger presenterer:

Små Grå / Marianne Heier og Kunstgress

Program:
19:00: Kjemi. Konsert med Små Grå
20:00: O. Performance med Marianne Heier og Kunstgress

Små Grå

I samarbeid med Stavanger Kunstmuseum presenterer nyMusikk Stavanger forestillingen Kjemi med Små Grå. 

«Hva er det vi driver med? Mye er bygget rundt en idé om årsak og virkning, men det er fortsatt vanskelig å få en skikkelig oversikt. Og så møter du de folka. Og så står dere der, mens øynene virker som de skal og alle grunnstoffene driver med sitt.»

Du blir kanskje overrasket, du blir kanskje glad, rørt, eller litt forvirret. Sannsynligvis blir det en opplevelse utenom det vanlige. Små Grå har laget Kjemi sammen med kunstneren, koreografen og filmregissøren Kim Hiorthøy. De fire sangerne Nina, Benedikte, Mai Elise og Ingebjørg byr på hele seg denne kvelden, og vil synge, danse, samtale med og improvisere for publikum.  

«... Assosiasjonsrikt, vakkert og annerledes, virkelig en liten perle av en forestilling.»
-Teaterprodusent Guri Glans

«... Kombinasjonen av dyp forståelse for ulike musikkstiler, virtuos utførelse og slentrende, hverdagslig tilstedeværelse på scenen resulterte i en forestilling som var blant det beste på programmet under årets Ultimafestival.»
-Sanger Halvor Festervoll Melien

Medlemmene i Små Grå er Benedikte Kruse, Nina Mortvedt, Ingebjørg Loe Bjørnstad og Mai Elise Solberg 
Turneen er støttet av FFUK og Norsk Kulturråd.

Varighet: 50 min.

++

Kunstverket «O» er laget av Marianne Heier i samarbeid med dansekollektivet Kunstgress. Verket er laget i relasjon til Kitty Kiellands kunstnerskap på oppdrag fra Stavanger kunstmuseum. Det ble fremført som performance under åpningen av utstillingen Fri luft - Kitty L. Kielland.

«O» handler om selvstendighet og om oppløsningen av fastlagte kjønnsnormer. Utgangspunktet for verket er Kitty Kiellands grunnleggende tanker om kjønn. Heier har vært opptatt av hvordan disse tankene kommer til uttrykk i Kiellands jærlandskap, særlig i torvmyr-maleriene, som skildrer et horisontalt, bølgende landskap. Er landskapet og fremstillingen av det kjønnsnøytralt? Eller kan det knyttes til mannlige og kvinnelige kvaliteter?  

I Heiers kunstverk minner pelsene på gulvet om et landskap, eller en slags stor, sammenhengende organisme. Performancen utspiller seg i det fysiske og direkte møtet mellom dansernes kropper og de avlagte pelsene. På denne måten går verket i dialog med de myke, brune myrlandskapene og fører de feministiske linjene i Kiellands malerier inn i vår tid.

Varighet: ca. 1 time


OM KUPPELKUPP
Kuppelkupp er navnet på en rekke langåpne torsdagskvelder med kunstfaglig og sosialt program. Dette er stedet for å komme sammen med andre kunstinteresserte, oppleve performance og temporære kunstprosjekter, høre kunstnersamtaler og delta i debatter. Vårt inngangsparti glasskuppelen byr på god stemning med musikk, bar og god mat fra våre lokale samarbeidspartnere.

Stavanger Kunstmuseum
31. august
19:00

Inngang kr. 50
Gratis for medlemmer av nyMusikk, NBK, Venneforeningen, Plot/Stavanger og studenter ved Kunstskolen i Rogaland.

Facebook-event