The Artist's Space

En koreografikonsert av Company B. Valiente / Gunhild Bjørnsgaard - med utgangspunkt i den enestående og nyskapende komponisten Iannis Xenakis’ estetikk. Musikk av Rolf-Erik Nystrøm og Eirik Raude. Danser: Nina Biong.

Koreografikonserten ble en grenseløs happening som innfridde til fulle ... En perle av en forestilling, en som ikke forsvinner så fort fra hukommelsen. 
Harstad Tidende

Company B Valientes forestilling har en kraft som raskt trekker publikum inn i samspillet mellom den usedvanlig dyktige danseren Nina Biong og musikerne Rolf-Erik Nystrøm og Eirik Raude.
- scenekunst.no

Gunhild Bjørnsgaard har lagd 18 helaftens forestillinger, vist i Norge og internasjonalt, i tett samarbeid med Marcelino Martin Valiente gjennom deres kompani Company B. Valiente, og spesialisert seg på crossovers mellom ulike kunstdisipliner.

Rolf-Erik Nystrøm er en av våre internasjonalt ledende saksofonister, særlig innen samtidsmusikk. Han har utviklet saksofonen i nye retninger. For seks år siden startet samarbeidet med koreograf Gunhild Bjørnsgaard, som gjennom Company B. Valiente står bak denne produksjonen.

Nina Biong er danser med base i Oslo og i Paris, har jobbet med blant andre anerkjente Ina Christel Johannessen, og videre med Masja Abrehamsen, Vilde Sparre. Fra 2010 også med Company B. Valiente.

Perkusjonisten Eirik Raude har vunnet en rekke priser som slagverker og urfremført mange verker. Han har vært solist med Berlin- og Los Angeles-filharmoniene, og arbeider ofte tverrkunstnerisk.

Gunhild Bjørnsgaards samarbeid med Rolf-Erik Nystrøm har resultert i tre forskjellige forestillinger som har blitt spilt bl.a. på CODA Oslo International Dance Festival, Den Norske Opera og Ballett laboratorium og over store deler av Polen, Frankrike og i Norge.

Støttet av Det Norske Komponistfond, Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Den Norske Ambassaden i Paris, CDC/Centre Développement Chorégraphique du Val-de-Marne, Frankrike. Takk til CDC/Centre Développement Choré-graphique de Toulouse/Midi-Pyrénées, Festspillene i Nord-Norge, Oslo Teatersenter/Tøyen. Fotograf: Marit Espeland.

Gunhild Bjørnsgaard, koreografi, idé og konsept
Rolf-Erik Nystrøm, saksofon og komponist
Eirik Raude, perkusjon
Nina Biong, dans
Marcelino Martin Valiente, dramaturg og kunstnerisk rådgiver

Arrangør: Tou Scene og nyMusikk Stavanger.

Tou Scene,
Stavanger
5. november
kl 20:30

Kr. 150 / 90