nyMusikk Stavanger presenterer:

«Vannstand» av Maja S.K. Ratkje 

Maja S.K. Ratkje. Foto: Dan Petter Neegaard.

Lydinstallasjonen Vannstand har nå blitt et kjent begrep i Stavanger. Lydinstallasjonen er satt sammen av komponist Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, og lydene er spilt inn av elever fra det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted.

Installasjonen står i Stavanger konserthus foajé og består av 8 høyttalere i en stor sirkel i ene hjørnet, med god utsikt mot fjorden utenfor. 
Vannstand har blitt besøkt av flere tusen skolebarn fra 1. til 6. klasse over flere år. 

Olav Stener Olsen er kurator for installasjonen i Konserthuset, og snakker med barna om det forunderlige fenomenet tidevann – de langsomt pulserende tidevannsskiftningene langs Norskekysten.

Tidevannet er levende kraft som er i konstant bevegelse gjennom værpåvirkning, månefaser og klimapåvirkning. I dag kan vi måle og undersøke havet, og vi ser at menneskenes påvirkning er i ferd med å endre det tilsynelatende evige kretsløpet langs Norskekysten.

Den første realiseringen av Vannstand var en lydinstallasjon som ble presentert på Den Norske Opera & Ballett på åpningsdagen av nyMusikks festival Only Connect 2015 i Oslo. Siden 2016 har den årlig blitt presentert i Stavanger Konserthus.

September 2018
Stavanger Konserthus Foajé

11., 12., 13., 14. september kl 10-13 – besøk av skoleklasser
Lørdag 15. september kl 14-16 – åpent for publikum – gratis entré
17., 18., 19., 20. september kl 10-13 – besøk av skoleklasser