Aschehoug inviterer til lansering av "Eksperimentell kvinneglam"

I denne boken om å være kvinne i avantgardemusikken vever Maja S.K. Ratkje sammen sine egne opplevelser som komponist og utøver. Hun spør: Hvorfor er avantgarden en mannsbastion? Er det fordi tanken om det nye allerede er «kjønnet» maskulint, fordi det er dette som er samfunnets mal? Er det slik at det nye, som i utgangspunktet burde være rent menneskelig og på nøytral grunn, får maskulint fortegn inntil det motsatte er bevist.

Stemmer. Eksperimentell kvinneglam. Erfaringer fra avantgarde-musikken lanseres på nyMusikk hvor du får møte Maja S.K Ratkje i samtale med Anne Hilde Neset, kunstnerisk leder for nyMusikk.

Maja S.K. Ratkje. Foto: Ina Inglingstad (2012).

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (f.1973) er en internasjonalt anerkjent komponist og musiker som jobber med alt fra orkestermusikk til performance og installasjoner. Hun har titalls utgivelser og samarbeidsprosjekter bak seg, blant annet som en del av kvartetten SPUNK.

I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. I forbindelse med jubileet utgis Aschehoug Stemmer, en serie med 12 utgivelser. Stemmer er en arena for dagens samfunnsspørsmål. Tekstene kan leses frittstående, men samlet vil de gi et bilde av hva som rører seg i Norge i 2013. Prosjektet handler ikke om hva det vil si å være kvinne, men hva kvinner vil si.

Torsdag 28. november
nyMusikk
Kl. 19:00

Gratis.
Enkel servering