Tanja Orning presenterer:

Frihet, strenghet og kjærlighet

Tora Augestad (sang), Karin Hellqvist (fiolin) og Tanja Orning (cello).

Karin Hellqvist, Tanja Orning og Tora Augestad. Foto: 1) Blunderbuss, 3) Thomas Olsen.

Et unikt musikalsk og verbalt møte mellom tre av Norges mest interessante samtidsutøvere i dag: cellist og komponist Tanja Orning inviterer til konsertsamtale med sanger og skuespiller Tora Augestad og fiolinist Karin Hellqvist. Disse tre eliteutøverne vil utdype sine tanker om noen av sine favorittstykker og konkretisere med eksempler. De vil også spille forskjellige duoer og trioer i et spenn mellom stor utøverfrihet og streng partiturtrohet. En unik invitasjon inn i tre kreative utøveres refleksjoner omkring musikk og tolkningsrom.

Musikk av:
Malin Bång
Simon Steen-Andersen
Timo Kreuser
Nils Henrik Asheim
Klaus K. Hübler

Morton Feldman
John Cage

Tanja Orning er en profilert utøver av samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Hun er utdannet i Oslo, i London med Willian Pleeth og ved Indiana University med Janos Starker som Fulbrightstipendiat. Hun jobbet som alt. solocellist i Stavanger Symfoniorkester fra 1994 til 2000 da hun valgte å forlate orkesterlivet for å kunne realisere sine egne prosjekter som blant annet inkluderer soloprosjektet Cellotronics, asimisimasa, og BOA. For tiden er Orning stipendiat ved Norges musikkhøgskole der hun forsker på fremføringspraksis i samtidsmusikken.

Den svenske fiolinisten Karin Hellqvist har studert på musikkhøgskolene i Stockholm, Berlin og Oslo før hun fullførte sine diplomstudier ved Royal College of Music i London i 2011. Hellqvist er spesielt interessert i samtidsmusikk og ved siden av sin aktive solovirksomhet er hun aktiv i noen av de ledende ensemblene for ny musikk i Skandinavia som Cikada, Oslo Sinfonietta, neoN and Curious Chamber Players. Hun fremfører stadig ved mange av de store internasjonale samtidsmusikkfestivalene som Huddersfield Contemporary Music Festival, Venezia Biennale, Ultima, Présences og Nordic Music Day. 

Tora Augestad er en av de mest allsidige sangerne i sin generasjon. Hun arbeider som konsertsanger og skuespiller og synger alt fra barokk til kabaret, moderne musikk og jazz. Mastergrad i utøvende sang med fordypning i kabaretsanger fra Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I Norge har hun bl.a. vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret og Cikada. Hun har urframført en rekke verk og operaer skrevet til henne og arbeider for tiden med to av Europas fremste ensembler for moderne musikk; Klangforum Wien og Ensemble Modern.

nyMusikk
29. mars
15:00

Gratis
Adresse: Platous gate 18, Oslo